Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Koupelna v eko stylu - tři principy

červenec 2020
EKOEko může mít význam jak ve smyslu ekologický, tak ekonomický. Eko koupelna je projekt, který je funkční i ekonomický, ale také estetický. Jak toho docílit? Máme pro vás krátkého průvodce!

Koupelna v eko stylu: ekonomické nástroje

Jednou ze zásad ekologie je snížit spotřebu. V koupelně toho lze dosáhnout několika způsoby. Tím nejjednodušším a nejčastěji používaným je aerátor vody na vodovodní baterie. Aerátor je sítko, které provzdušňuje vodu, takže spotřebujeme méně vody, ať už si myjeme ruce nebo se sprchujeme. Je-li řeč o sprchování, to je samo o sobě mnohem ekologičtější než koupel – během sprchování je přirozeně spotřebováno vody méně. Pokud je to tedy možné, zvolte raději sprchový kout než vanu. Doporučujeme pročíst si našeho průvodce: Sprchová zástěna nebo vana: jak si vybrat.

Za zmínku také stojí termostatická sprchová baterie. Nastavením konstantní teploty vody neztrácíte čas hledáním vhodné teploty. I to je tedy metoda úspory nákladů.

Koupelna v eko stylu: záruka výrobků

Dále je důležité promyslet otázku záruky na vybírané produkty. Na sprchové kouty a vaničky SanSwiss se vztahuje 5letá záruka. Výběr vysoce kvalitního produktu ze může zdát neoptimálním z hlediska hospodaření s penězi, jenže bezporuchový provoz po dlouhou dobu je z dlouhodobého hlediska velkou výhodou.

Koupelna v eko stylu: detaily designu

Pokud jde o barvy a styl, ekologická koupelna je hlavně o přírodních barvách, tvarech a materiálech. Doporučujeme našeho průvodce Dřevo v koupelně: jak na to jít správně. Pokud však dáváte přednost doplňkům z kamene nebo třeba odhaleným cihlám na jedné ze zdí, i to je velmi dobrý směr. Doporučujeme i našeho průvodce Koupelna ve stylu hygge. Hygge je směr, který nemá k eko stylu daleko a i něco z něj Vás určitě inspiruje.
Prohlédněte si všechny blogy