Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Dřevo v koupelně: Jak na to jít správně?

listopad 2019
Zhruba před deseti lety, kdy se poprvé objevil koncept dřevěného designu koupelny, se dřevo těžko shánělo a bylo drahé. Ne každému se líbilo exotické dřevo nebo nápadný koloniální styl. Naštěstí se objevila další řešení a nyní si můžete navrhnout koupelnu v téměř jakémkoliv stylu s využitím dřeva jako dekorace.

obsah
  1. Dřevěné podlahy v koupelně
  2. Dřevěný nábytek v koupelně
  3. S čím kombinovat dřevo v koupelně?

Dřevěné podlahy v koupelně

Je to nejsnadnější způsob, jak dostat dřevo do koupelny. Vedle exotického dřeva si můžete vybrat rovněž z jiných odrůd z méně odlehlých zeměpisných oblastí, např. buk, dub nebo modřín. Nezapomeňte však, že prkna musí být před instalací speciálně ošetřena a po instalaci musí být impregnována a je nutno je chránit, např. napuštěním olejem. To vše je lepší přenechat odborníkům.  

Dřevěný nábytek v koupelně

Další nápad, jak dostat dřevo do koupelny, je použít dřevěný nábytek. Jediným omezením je dostupný prostor. Pokud máte velkou koupelnu, pěkně může vypadat lehká dřevěná přepážka oddělující část s toaletou od vany. Rozumnou volbu představují rovněž skříňky nebo otevřené poličky a také věšák na oblečení. Nábytek by měl být vhodně ošetřen – při nákupu nábytku je nejlepší uvést, kam jej chcete umístit. Prodejce poté bude moci navrhnout nejlepší impregnaci, která nezmění barvu dřeva a zajistí odolnost.  

S čím kombinovat dřevo v koupelně?

V minulosti si tmavé exotické dřevo vynucovalo přidávání koloniálních dekorativních prvků, dnes však použití dřevěné podlahy nemusí nezbytně jít ruku v ruce s jedním konkrétním stylem. Dřevo se bude hodit do koupelny ve stylu hygge v neutrálních barvách. Dalším příkladem pro inspiraci je koupelna v japonském stylu.

Pokud však sníte o koupelně jiného stylu nebo v jiných barvách, můžete hledat jiné způsoby, jak zapojit dřevěné prvky. Jako například dřevěný rám zrcadla, úložné nádoby na kosmetiku nebo rustikální dřevěný džber.

Dřevo v koupelně – jaký sprchový kout?

Bez ohledu na to, jak dobře impregnované je dřevo ve vaší podlaze, nemělo by se dostávat do kontaktu s vodou víc, než je nezbytně nutné. Proto nedoporučujeme sprchové kouty typu walk-in, místo toho navrhujeme klasické sprchové kouty SanSwiss. Doporučujeme řadu Cadura, která spojuje ergonomii se sofistikovaným a diskrétním vzhledem. Tato řada zahrnuje sprchové kouty s křídlovými i posuvnými dveřmi. Posuvné dveře mohou představovat mimořádně dobrou volbu v koupelně, v níž dřevo dominuje.
Prohlédněte si všechny blogy