Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Beton v koupelně

září 2020
Beton v koupelněKoupelna betonového vzhledu není spojována s nedokončeností interiéru už dlouho – naopak, je to synonymum dobré architektury a přístupu k designu interiéru. Jak uspořádat šedou koupelnu s betonovými prvky? Pročtěte si našeho průvodce!

Beton v koupelně vytváří dojem přirozenosti a jednoduchosti. Je používán pro povrchové úpravy podlah a stěn. Existují také litá betonová umyvadla a umyvadlové desky a dokonce betonové doplňky jako jsou nádobky na mýdlo. Co je důležité je, že šikovně aplikovaná betonová úprava v koupelně pasuje jak do moderního, tak do klasického interiéru.

Beton v koupelně – jak vytvořit tuto úpravu?

Šedá koupelna může být vysoce účelným řešením, což je důvod, proč tento způsob uspořádání interiéru vyhledává stále více lidí. Šedá je považována za skvělý základ a nadčasové řešení. A jak jistě víte, koupelna je místností, která je plánována na léta dopředu, takže vzít toto hledisko v potaz se vyplatí.
Beton v koupelně
Beton v koupelně je doporučován zejména, chcete-li dát prostoru syrový a minimalistický vzhled. Materiál lze použít na celé povrchy a to například v podkrovní koupelně nebo industriálním interiéru, ale leštěný, lakovaný beton může být velmi dekorativním povrchem, stejně jako mramor. Dále beton sedí k interiéru v glamour stylu a ve stylu art deco.

Jaký materiál bychom měli použít, abychom dosáhli tohoto efektu? Na trhu je několik řešení, pro která se můžeme rozhodnout:
  1. architektonický beton – litý nebo ve formě hotových desek a obkladů,
  2. dlaždice, které beton pouze připomínají,
  3. strukturální barva,
  4. voděodolná tapeta imitující beton.

Nejuniverzálnější z výše uvedených materiálů je architektonický beton, který je široce používán jak pro dokončovací práce, tak pro dekoraci interiéru. Tento speciální beton je jako stvořený pro použití v koupelně. Úspěšně nahradí dlaždice a je také mnohem levnější a jednodušší na zpracování než přírodní kámen. Zároveň mezi jeho vlastnosti patří vysoká odolnost proti vodě.

Šedá koupelna se sprchou – uspořádání

Beton v koupelně může být použit mnoha způsoby. Pokud se rozhodnete pro kompletně betonový vzhled, beton může pokrývat všechny stěny i podlahy. Toto řešení však může být poněkud nevyvážené, což je důvod, proč je beton častěji používán pouze k dekoraci vybrané stěny, výklenku nebo k vizuálnímu oddělení sprchovacího prostoru, ve kterém je umístěn sprchový kout walk-in. Takové uspořádání bude vypadat moderně, minimalisticky a jednoduše, obzvláště pokud Vás zláká pořídit si do něj také ladící sprchový kout. Sprchové zástěny s černými profily z kolekce BLACK LINE jsou v tomto případě ideálním řešením.

Beton je stále oceňovanější jakožto odolný a všestranný materiál, který - pokud je správně zpracován - dosahuje mimořádně ušlechtilého vzhledu. Beton může být leštěn a povrchově upravován dekorativními politurami, které nejen zvýší odolnost proti vodě, ale také dodávají lesk. Hladké betonové stěny a podlahy mohou být základem pro velmi elegantní koupelnu ve stylu glamour nebo art deco. A to obzvláště, pokud je uspořádání doplněno lesklými doplňky: zrcadlo v nádherném rámu nebo sofistikovaný lustr. Luxusní sprchový kout ze zlaté kolekce GOLD LINE tento vzhled doplňuje báječně.

Doplňky, které zútulní betonové uspořádání mohou být textilie a dekorace ve zvolené barvě. Designéři doporučují například hořčicově žlutou. Velmi harmonicky působí s betonem také přírodní dřevo a rostliny.
Prohlédněte si všechny blogy