Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Moderní podkrovní koupelna - jak ji uspořádat?

srpen 2020
Moderní podkrovní koupelnaPodkrovní, neboli loftová koupelna je snem mnoha lidí, a to nejen vlastníků prostorných interiérů postindustriálních budov. Jak uspořádat podkrovní koupelnu? Je možné tento styl vytvořit i v malém prostoru? Přečtěte si našeho průvodce!

Podkrovní koupelna je odpovědí na potřeby milovníků strohých minimalistických stylů. Lofty jsou rozhodně odlišné od příjemného a útulného uspořádání, které stále dominuje mnoha bytům. Beton, cihly a vybavení z litiny však také mohou vypadat velmi stylově. Industriální design může být synonymem dobrého vkusu a stylu.

Podkrovní koupelna - jak ji uspořádat?

Výběr stylu, v jakém uspořádáte Vaši koupelnu je zásadní. Zejména rozhodnutí týkající se vybavení podkrovní koupelny by mělo být učiněno v rané fázi plánování interiéru. Tento styl je typický odhalením strukturálních prvků, které jsou v jiných stylech interiéru nejčastěji skryté. Moderní koupelna v podkroví může mít odkryté stropní trámy a nosníky, vystupující instalaci nebo části zdi. Podkrovní styl využívá betonové povrchy (nebo povrchy jako beton vypadající), hrubé povrchové úpravy, šedý cement, jsou minimalistické. Nejlepší je hledat inspiraci v továrnách. Jak vybírat?
Moderní podkrovní koupelna - jak ji uspořádat?
Ústředním bodem každé koupelny je vana nebo sprchový kout. V podkrovním interiéru bude obzvláště důležitý materiál, se kterým se bude pracovat i konkrétní provedení. BLACK LINE je kolekce sprchových koutů od SanSwiss s industriálními prvky v matně černé barvě. Je to perfektní kombinace maximální funkčnosti produktu s minimalistickou estetikou tvaru. Taková sprchová zástěna bude v podkrovním interiéru vypadat skvěle - zejména pokud zvolíme walk-in model, který je spojen s otevřeností a strohou povahou postindustriálních interiérů.

Tak silný a stylisticky odlišný bodem v koupelnovém prostoru stačí doplnit několika vhodnými prvky. Vhodné jsou industriální koupelnové skříňky kombinující kov a dřevo, dále průmyslová osvětlení jako lampy ve tvaru žárovky a dále betonové, cementově texturované nebo cihlové dlaždice pro povrchovou úpravu stěn. Tímto způsobem lze vytvořit podkrovní koupelnu i v obyčejném bytovém domě!

Malá podkrovní koupelna – je to možné?

Loftový styl se zrodil v padesátých letech ve Spojených státech. V důsledku recese ukončilo v té době mnoho společností svou činnost, což po nich zanechalo prázdné sklady, továrny a výrobní haly. Prvními nájemci se stali umělci, kteří vytvářeli z obrovských, ,,syrových“, prázdných prostor byty, studia a výstavní prostory. Jedním z takových umělců byl Andy Warhol, který v prostorách bývalé továrny na klobouky založil svou slavnou Silver Factory.

Ne všichni máme to štěstí, že máme k dispozici vysoký interiér v bývalé tovární hale. Znamená to však, že bychom se měli vzdát snu o elegantní, minimalistické podkrovní koupelně? Rozhodně ne!

Malá podkrovní koupelna, pokud projekt dobře promyslíme, bude funkčním i estetickým doplňkem bytu v industriálním stylu. V malém prostoru je sprchový kout zajisté tou nejlepší volbou. Pročtěte si našeho průvodce výběrem industriální sprchové zástěny.

V malém podkrovním interiéru je důležitá disciplína a důraz na minimalismus. Expresivní model sprchového koutu by měl být ústředním bodem podkrovní koupelny, bez nadbytku doplňků. Jeden z moderních materiálů pro povrchové úpravy – beton - dá i malé koupelně syrový a minimalistický vzhled.
Prohlédněte si všechny blogy