Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Koupelna ve stylu Glamour: užitečné nápady

červenec 2020
GlamourPřestože je „glamour” styl někdy spojován spíše s jemnými dámskými interiéry podobnými budoáru, má mnoho podob. Povězme si něco o tom, jak uspořádat koupelnu ve stylu glamour tak, aby byla potěchou pro oko, ale zároveň pohodlná.

Koupelna ve stylu Glamour nemusí být jen černá a bílá, i když je to oblíbená a častá kombinace. Stejně jako v případě elegantní koupelny, stojí za to najít jednu dominantní barvu a zbytek interiéru k ní sladit. Pokud se rozhodnete pro černou a bílou, nechte se inspirovat koupelnou v newyorském stylu, ale zvolte barvitější doplňky.

Sprchový kout a vana Glamour koupelny

Začněme s tím, co je v každé koupelně nejdůležitější. Jako už obvykle Vám doporučujeme, abyste zvolili sprchový kout tak velký, jak jen Vaše koupelna dovoluje. Komfort je totiž velmi důležitý. Nechte si dostatek času a sprchový kout vyberte pečlivě. Věnujte pozornost nejen tvaru a typu otevírání dveří, ale také možnostem personalizace – například zda je možné sprchový kout objednat s dekorem skla nebo v zajímavých barvách profilů. Váš sprchový kout tak bude jediný svého druhu.

I vana má být zajímavá – možná volně stojící vana, vana na nožkách, kulatá nebo oválná vana? A co takhle vana dekorovaná mozaikou?

Nábytek Glamour koupelny

Tento druh interiéru si žádá kromě funkčního nábytku také nábytek dekorativní. Možná jím bude extravagantní křeslo nebo retro věšák? Pamatujte také na to, že dřevo i látka musí být řádně naimpregnovány, aby dobře snášely vlhkost v koupelně.

Detaily Glamour koupelny

Ačkoli kombinace zlaté a stříbrné už v interiérovém designu není považována za nevhodnou, doporučujeme vybrat jen jednu z těchto barev. Také Vám to usnadní výběr doplňků. Minimalismus zde není na místě: nástěnné lampy, štukovaný strop, zrcadla ve výrazných rámech – proč ne? Až budete vybírat ručníky, sáhněte po výrazných barvách: klasické bílé ručníky budou v takové koupelně vypadat nepatřičně.

V Glamour interiéru nemusí být všechno vážné – jeden nebo dva vtipné detaily dodají interiéru lehkost a ukážou, že se tímto stylem bavíte. Co třeba zlatá soška buclatého jednorožce, portrét s korunovanou kočkou umístěný někde na zdi, nebo umělé květiny v křišťálové váze? Pamatujte – koupelna v Glamour stylu má být hlavně o Vás a pro Vás.
Prohlédněte si všechny blogy