Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Orientální koupelna - jak si ji zařídit?

říjen 2020
Orientální koupelnaPokud sníte o troše exotiky ve svém domově, spojte dynamiku ornamentů Východu s pohodlím moderního řešení sprchování. Dlaždice v marockém stylu, mozaiky, arabesky, syté barvy, závěsné lucerny... a už si můžete užívat dotek tajemného Orientu!

Orientální země jsou velmi rozmanité, takže na orientální interiér není univerzální recept. Při dekoraci orientální koupelny se můžete rozhodnout třeba pro bohatý a barevný styl středomořských zemí nebo minimalistický japonský styl. Těmto stylům jsme věnovali samostatného průvodce: koupelna v japonském stylu, koupelna ve středomořském stylu. V tomto textu se zaměříme na inspiraci z Východu – z Turecka a Maroka.

Orientální koupelna - marocké dlaždice

Snadným způsobem, jak vytvořit orientální styl, je využít kouzlo marockých dlaždic. Maroko je známé svou keramikou vyráběnou již po generace řemeslníky, kteří se svědomitě řídí svými tradicemi. Všechny tyto výrobky mají živé barvy a odvážné vzory. Dlaždice v marockém stylu, mozaiky, arabesky - mnoho výrobců nabízí hotové kolekce keramických dlaždic (podlahová dlažba a nástěnné obklady), jejichž vzory odkazují na arabské ornamenty.

Tyto barevné dlaždice můžete použít k obkládání stěn a pokládání podlah, hru se vzory a barvami - orientální styl poskytuje skvělou příležitost se předvést! Můžete se také rozhodnout pro jeden výrazný prvek - například obklad z barevných marockých dlaždic v prostoru pro sprchování a zbytek koupelny mít v tlumenějším stylu. Tyto dekorace můžete nechat vyniknout výběrem bezrámového sprchového koutu – např. PUR a vytvořit tak silný vizuální efekt, ve kterém se orientální atmosféra spojuje s moderním pohodlím! Sprchový prostor zarovnaný s podlahou opticky zvětšuje místnost a nabízí prostor pro smyslné potěšení ze sprchování.

Orientálního efektu lze dosáhnout také dekorací stěn voděodolnou tapetou se vzorem imitujícím dlaždice nebo mozaiku.
Orientální koupelna - jak si ji zařídit?

Orientální koupelna - nábytek a doplňky

Nábytek orientální koupelny by měl být vyroben ze dřeva, ratanu, přinejhorším i jejich imitací.

Ručně vyráběné bronzové nádobí, podnosy, vázy a keramická marocká umyvadla budou originálním doplňkem koupelny v tomto stylu. Abyste si mohli v orientální koupelně naplno odpočinout, postarejte se o vhodné, atmosférické osvětlení. Marocké závěsné lampy nebo malé světelné body zabudované do zdi způsobí, že mozaika bude jemně zářit. Nezapomeňte na svíčky ve zlatě zbarvených svícnech. Atmosféru Orientu umocní také zlaté krabičky na mýdlo, ozdobné flakóny a zrcadlo zarámované ve zlatém rámu.
Pokud máte ve své koupelně okno, vyplatí se jej využít. Na parapet můžete položit květináče s exotickými rostlinami a dřevěnými ozdobami, které navíc zdůrazní jedinečný charakter naší koupelny. Můžete také zavěsit hedvábné, vzdušné závěsy.
Prohlédněte si všechny blogy