Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Koupelna v newyorském stylu

říjen 2019
Mnoho kultovních filmů nebo televizních seriálů se odehrává v New Yorku. Obdivujeme výhledy na řeku Hudson a Central Park a líbí se nám moderní okázalé interiéry či surové lofty. Jaké jsou však místní koupelny? Tato část interiéru se na obrazovce objeví málokdy. Pokud je Vaším snem koupelna newyorského typu, níže můžete najít inspiraci.

Koupelna v newyorském stylu Barvy

Začněme barvami. Není zde místo pro béžovou či hnědou barvu nebo obklady s dekorem.  Rozhodněte se pro přesvědčivé barvy – klasickou kombinací je bílá a černá, pokud však chcete, můžete přidat i prvky v lahvově zelené, chladné mramorové tóny a stříbrné či zlaté akcenty.

Stojí rovněž za to zvážit dvoubarevnou podlahu – kostkovaný vzor s čtvercovými nebo obdélníkovými dlaždicemi představuje skvělé doplnění tohoto stylu. Pokud Vaše koupelna není moc velká, vymalujte stěny světlými barvami, například šedo-bílou. Můžete také přidat několik zrcadel, která prostor opticky zvětší a rozjasní.  

Je-li to možné, zvažte použití dvou umyvadel – je to typický znak koupelny v newyorském stylu. Pokud se Vám do koupelny dvě umyvadla nevejdou, zvolte jedno, určitě v bílé barvě, obdélníkové a stojací, nikoliv závěsné. Nedoporučujeme umyvadlovou baterii s dvěma kohouty. To není úplně správná volba. Navíc jde o zastaralý a nepohodlný systém, který vede ke zvýšené spotřebě vody. Místo toho zvolte pákovou baterii s bílou nebo černou porcelánovou pákou.

Výběr sprchového koutu do koupelny v newyorském stylu

Nejoblíbenější jsou sprchové kouty se stříbrným rámem a madly, které se k tomuto stylu hodí. Pro lepší efekt však doporučujeme sprchový kout s černým rámem. Přitahuje pozornost a dodává řád celému prostoru.  

Je-li to možné, zvolte sprchový kout typu walk-in. Je to pohodlné řešení, které ozvláštní celou koupelnu. Bohužel však vyžaduje podlahu v mírném sklonu, aby se voda nerozlévala po podlaze.  

Ve sprchovém koutě není místo pro barevné mycí houby nebo roztomilé lahvičky se sprchovým gelem. Navrhněte si výklenek ve zdi, kde můžete veškeré kosmetické přípravky a doplňky uložit, aby nebyly vidět.  

Koupelna v newyorském stylu Prvky

Newyorský styl neznamená, že nesmíte mít žádné doplňky. Jen si musíte vybrat, co chcete zdůraznit. Pokud máte nad umyvadlem velké zrcadlo s ozdobným rámem, ornamentální svícen se k němu nebude hodit. Příliš mnoho doplňků může být na škodu, zejména v malém prostoru. Vybírejte opatrně. Lepší je zaměřit pozornost na jeden prvek.  

Rovněž stojí za to zvážit plakát nebo fotografii, která se do interiéru hodí. Nemusíte si vybírat panorama New Yorku nebo slavný snímek dělníků na Empire State Building. Vyberte něco méně očividného, např. retro reklamu na kosmetiku, geometrickou postavu nebo stylový obrázek metra.

Typickým prvkem americké koupelny je zrcadlová skříňka. Pokud jste si však nad umyvadlo již vybrali zrcadlo, skleněnou skříňku můžete rovněž pověsit na stěnu naproti zrcadlu. Populárním trendem na Instagramu je rovnání kosmetických přípravků podle barev a zde můžete takovou trendy poličku bezpečně zrealizovat.
Prohlédněte si všechny blogy