Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Elegantní koupelna - nápady pro uspořádání

červen 2020
Navržení koupelny v elegantním stylu vyžaduje vše dobře naplánovat. Věnovat tomu dostatek času však stojí za to, protože díky tomu bude Vaše koupelna dokonale vyhovovat Vašim potřebám. Zde je několik nápadů, co zvolit a čemu se naopak vyhnout.

Elegantní interiér si člověk obvykle představí jako velký prostor s mramorem na stěnách a podlaze a velkou volně stojící vanou. Ne vždy je na to místo. Jako inspiraci doporučujeme naše průvodce: Sprchová zástěna nebo vana a Koupelna s vanou a sprchou. Pokud se rozhodnete sprchovat, doporučujeme walk-in zástěny. SanSwiss nabízí mnoho řešení sprchové zástěny, např. v kolekci CADURA nebo EASY.

Elegantní koupelna: barvy


Největší předností elegantní koupelny je, že její barvy jsou tlumené. Vyberte pro interiér jednu hlavní barvu, např. šedou nebo béžovou a přidejte nějaké kontrastní prvky. Dobrý nápad je černá nebo tmavě modrá, ale pouze jako doplňková barva, aby nebyla příliš dominantní a v interiéru nepřevažovala.
Koupelnový nábytek tohoto druhu nemusí být chladný a minimalistický. Jeden starší či retro kus nábytku - například držák na ručník nebo židle – doladí celkový design koupelny. Nezapomeňte chránit dřevěný nábytek před vlhkostí a ujistěte se, že je koupelna dobře odvětrávaná.
Elegantní koupelna - nápady pro uspořádání
Zrcadlo je vždy dobrým nápadem. Můžete jich v koupelně několik zavěsit a opticky tak zvětšit prostor koupelny. Vyberte si zrcadlo v decentním nebo v bohatě zdobeném, staromódním rámu.

Přidejte do koupelny další barvy přidáním lahviček s mýdlem, ručníků a vonných nádobek.

Elegantní koupelna: kam schovat pračku?


Ne vždy máme k dispozici samostatnou prádelnu - pračka v koupelně je zcela běžná. Ale to není důvod, proč by měla zbytečně poutat pozornost. Můžete ji třeba zakrýt tak, aby vypadala jako jedna ze skříněk. Totéž platí pro prádlo - elegantní košík je jedna možnost, také můžete pro tento účel třeba vestavět do skříňky různé přihrádky.
Prohlédněte si všechny blogy