Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Jakou barvu bych měl zvolit do své koupelny?

prosinec 2019
Výběr barvy koupelny je velmi důležité rozhodnutí, protože renovace znamená velké náklady. Než se rozhodnete, přemýšlejte o tom, co se Vám líbí, ale i o tom, co se hodí do Vaší domácnosti. Navrhněte si koupelnu podle svých očekávání, ale berte do úvahy i vlastnosti příslušné místnosti, zejména s ohledem na prostor.  

Koupelna ve světlých barvách

Nejběžnější jsou koupelny ve světlých barvách – neutrální bílá, béžová a šedá. Tento typ interiéru má dvě výhody. Jednou z nich je optické rozšíření prostoru. Druhou je snadný výběr příslušenství a jejich výměna – třeba jen jednou za čas. Pokud nechcete, aby koupelna byla fádní, můžete na jedné stěně zvolit silnější akcent – kontrastní, jasná barva, tapeta se zajímavým vzorem nebo poutavý plakát.  
Jakou barvu bych měl zvolit do své koupelny?
Do koupelny ve světlých barvách se doporučuje sprchový kout SanSwiss bez rámu – skvělým příkladem je řada ESCURA. Sprchové kouty této řady se vyznačují jednoduchou formou, ale mimořádně elegantními doplňky, které byly navrženy v souladu s posledními designovými trendy pro koupelny. V interiéru ve světlých, jasných barvách nebudou působit příliš dominantním dojmem.  

Pokud hledáte inspiraci, podívejte se na koupelny v japonském stylu. Hlavní znaky tohoto stylu jsou neutrální odstíny, minimální doplňky a jednoduchost.

Koupelna v tmavých barvách

Dalším výrazným trendem je již několik let koupelna v tmavých barvách. Toto řešení doporučujeme pouze do větších místností, ale je velmi elegantní a působivé. Častou volbu představuje klasická černá, buď na stěnách nebo vybavení. Černá vana, umyvadlo nebo sprchový kout přilákají pozornost. Vynikající volbu do koupelny v tmavých barvách představují sprchové kouty SanSwiss řady SOLINO Black – černá, hladká povrchová úprava vytváří jedinečný styl, který dokonale odráží modernistickou atmosféru koupelny.

Skvělým příkladem tohoto interiéru je koupelna v newyorském stylu. Pozornost přilákají výrazné barvy a sofistikované detaily.
Prohlédněte si všechny blogy