Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Jaké zrcadlo zvolit do koupelny?

září 2021
Jednoduché obdélníkové zrcadloJe těžké představit si koupelnu bez zrcadla. Na jedné straně je nepostradatelné při každodenních kosmetických procedurách, jako je holení nebo líčení a na druhé straně má velkou dekorativní hodnotu, rozzáří koupelnu a dodá jí pocit většího rozměru. Existuje mnoho variant zrcadel, jaké si však vybrat?

Koupelnové zrcadlo je jedním ze základních součástí každé koupelny. V závislosti na velikosti koupelny a potřebách členů domácnosti bychom měli zvolit jiný model. Jaké zrcadlo do koupelny je nejlepší volbou a na co při jeho výběru pamatovat?

obsah
  1. Jaké zrcadlo do koupelny zvolit?
  2. Jakou velikost koupelnového zrcadla zvolit?
  3. Koupelnové zrcadlo s osvětlením nebo bez?
  4. Tvary koupelnových zrcadel – čtvercové nebo kulaté?

Jaké zrcadlo do koupelny zvolit?

Zrcadla se dodávají v různých provedeních. Nalezneme je ve standardní nabídce výrobců, ale existuje také mnoho společností a sklenářských dílen, které vyrábějí zrcadla na míru. Můžeme si vybrat koupelnové zrcadlo s osvětlením nebo bez osvětlení. Existuje mnoho různých tvarů. Snadno najdeme kulaté, čtvercové a obdélníkové koupelnové zrcadlo, stejně jako s rámečkem nebo bez něj. Jak vidíme, výběr je nekonečný. Vybereme-li model, který velikostí a stylem ladí s interiérem, získáme stylovou a funkční dekoraci.

Výška, do které umístíme zrcadlo, musí umožňovat pohodlné používání všem členům domácnosti. Velikost zrcadla je stejně důležitá. Na jedné straně musí splňovat potřeby svých uživatelů, na druhé straně by mělo odpovídat velikosti umyvadla. Na designu také záleží! Jiné zrcadlo volíme pro vnitřní prostory v moderním stylu a jiné, když ho chceme umístit do koupelny v retro stylu.

Jakou velikost koupelnového zrcadla zvolit?

Je důležité vybrat správnou velikost zrcadla, což závisí na několika faktorech. Musíme vědět, kam zrcadlo umístíme. Obvyklé místo pro zavěšení zrcadla v koupelně je nad umyvadlem, ale někteří lidé trochu více experimentují a umístí jej do jiných částí koupelny, například vedle sprchové zástěny. Protože se však jedná o ne tak časté řešení, dáváme Vám v tomto článku tipy převážně na zrcadla nad umyvadlem.

Musíme věnovat pozornost i velikosti umyvadla a skříňky pod umyvadlem. Pokud je umyvadlo velké, je dobrou volbou zrcadlo, které je stejně široké jako umyvadlo. Velké zrcadlo umístěné nad malým umyvadlem by také mělo zajímavý efekt. Můžeme ale na druhou stranu dát zrcadlo menší než umyvadlo? Samozřejmě můžeme, ale toto řešení není tak populární. Tato volba bude fungovat dobře pro majitele domů, kteří plánují umístit do koupelny další zrcadlo.

Podle interiérových návrhářů by zrcadlo nemělo být užší než 30 cm, ale minimální doporučená šířka je alespoň 50 cm. Menší velikosti budou dobře fungovat v koupelnách se dvěma umyvadly a dvěma zrcadly. Výška zrcadla by neměla být menší než 50 cm a kulaté zrcadlo do koupelny by mělo mít průměr nejméně 40 cm.
Jaké zrcadlo zvolit do koupelny?

Koupelnové zrcadlo s osvětlením nebo bez?

Osvětlení je důležité v každé místnosti. Musíte ho dobře navrhnout i v koupelně. Kromě hlavního stropního osvětlení byste měli mít také další osvětlení. Nejlepším řešením je zvolit také dekorativní osvětlení. Tímto způsobem bude používání koupelny pohodlnější a bude snazší vytvořit příjemnou atmosféru.
Osvětlené koupelnové zrcadlo je vynikající volbou, pokud jej chceme umístit nad umyvadlo. Díky tomuto řešení je obličej během naší každodenní hygienické rutiny rovnoměrně osvětlený. Koupelnové zrcadlo s LED světlem se osvědčí především v minimalistickém a moderním dekoru, kde je důležitý minimalismus. Protože je však koupelna obzvláště vlhkým místem, měli byste se před koupí zrcadla ujistit, že osvětlení je přizpůsobeno vlhkým prostorům.

Zrcadla s osvětlením jsou skvělá pro moderní interiéry, pro rustikální, retro nebo tradiční uspořádání. Koupelnová svítidla umístěna nad zrcadlem mohou být vynikající volbou, je však nezbytné ověřit, zda výrobce poskytl jejich použití v koupelně.

Tvary koupelnových zrcadel – čtvercové nebo kulaté?


Obdélníkové zrcadlo do koupelny umístěné svisle nebo vodorovně je nadčasovým řešením. Zajímavou volbou může být také hranaté zrcadlo, protože se hodí ke každému stylu designu. Stále více lidí volí kulatá nebo oválná zrcadla. V případě moderních interiérů se můžeme rozhodnout pro bezrámové modely. Zrcadlo s rámečkem bude naopak vypadat skvěle v koupelně v moderním glamour stylu nebo v retro stylu.

Koupelnové zrcadlo s dobrými technickými parametry


Při procházení nabídek zrcadel je velmi důležité se zaměřit pouze na ty, které mají dobré technické parametry. Vysoce kvalitní křišťálová zrcadla jsou tou nejlepší volbou. Je nezbytné se zaměřit i na detaily. Pokud se rozhodnete nechat si vyrobit zrcadlo na míru, které je určeno k nalepení a jeho úkos je až 2 cm, může být zrcadlo silné 4 mm. Pokud je zkosení širší nebo má být zrcadlo rámované, jeho tloušťka by měla být 5-6 mm. Měli byste vyřadit nejlevnější modely, protože jejich povrch časem zčerná a kovové rámy zrezivějí.
Prohlédněte si všechny blogy