Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Koupelna v retro stylu

červenec 2021
Koupelna v retro styluRetro styl je pravděpodobně nejsložitější a nejrozmanitější styl designu, jaký existuje. Ideální pro každého, kdo má rád teplé atmosférické interiéry a závan dávných časů. Jak by měla vypadat retro koupelna, aby vypadala působivě a zároveň byla funkční?

Stručně řečeno, retro styl navrhuje současný interiér ve stylu dávných dob. Když do takové místnosti vstoupíte, máte pocit, že se vracíte v čase do 50. let, 60. let, nebo ještě dál k nádheře barokního slohu 18. století. Existuje tedy poměrně mnoho možností.

obsah
  1. Koupelna v retro stylu – vytvořte interiér s charakterem
  2. Podlaha koupelny v retro stylu
  3. Vybavení koupelny v retro stylu

Koupelna v retro stylu – vytvořte interiér s charakterem

Retro styl je populární již mnoho let a stále získává nové fanoušky. Koupelna navržená v retro stylu má spoustu šarmu a umožňuje relaxovat. Velký vyřezávaný nábytek a nadrozměrné vybavení jsou obzvláště žádané. Bohužel, pravdou je, že většina prostor je příliš malá na to, aby byla koupelna navržena v tomto stylu. Designéři však vždy hledají kompromisy a stále se rozšiřující nabídka dokončovacích materiálů, nábytku a keramiky je také užitečná. Sníte-li o tom, že budete mít doma retro koupelnu, hledejte inspiraci v časopisech nebo na webových stránkách interiérových designérů.

Koupelna v retro stylu je zajímavou volbou, protože je nadčasová. Interiérové trendy se mění, ale už léta je ročník stylem, který nejen trvá, ale také se stále vyvíjí. To znamená, že investicí do rafinované retro výzdoby si můžete být jisti, že ještě nějakou dobu zůstane v módě. Dominantními barvami jsou bílá a kontrastní černá. Můžete však vyzkoušet teplejší odstíny hnědé nebo pastelové.

Podlaha koupelny v retro stylu

Při plánování koupelny v retro stylu byste měli začít s podlahou a stěnami. Nadčasová šachovnice vypadá na podlaze skvěle. Starožitné dlaždice vytvářející zajímavý  „patchwork“ vzor vypadají skvěle. Můžete si také vybrat trendovou mozaiku nebo dlaždice s jemným ornamentem. Místo dlaždic můžete mít na podlaze dřevo, které dodá eleganci a ladí s jakýmkoli barevným interiérem.

Na stěnách však vypadají hezky dlaždice, cihly nebo mozaiky. Tzv. anglické obložení je originálnější nápad – pokrývá pouze spodní část stěny, zatímco stěna nad ním je natřená nebo vytapetovaná.
Koupelna v retro stylu

Vybavení koupelny v retro stylu

Na koupelně v retro stylu je unikátní její vybavení. Při pohledu na návrhy je snadno vidět, že jsou extrémně dekorativní. Chrom a lesklé kohoutky jsou pro tento styl příliš moderní. Mnohem lepší volbou je sprchová baterie se dvěma matně černými nebo měděnými kohoutky. Často mají křivky a řezby, takže dobře fungují nejen v koupelně v retro stylu, ale jsou také součástí výzdoby.

Finální vzhled tvoří doplňky. V retro stylu jsou jedním z mnoha dekorativních prvků kování. Kromě toho stojí za úvahu pořízení zrcadla v měděném nebo pozlaceném rámu, držáky na ručníky v podobném stylu nebo nádoby na drobné předměty. Pokud je koupelna velká, krásný vyřezávaný toaletní stolek se starožitným křeslem může vypadat efektně.

Je sprchový kout vhodný do koupelny v retro stylu?

Vana je v koupelně v retro stylu nutností! V ideálním případě by měla být velká, volně stojící a třeba i se zajímavými, ornamentálními nohami. To je jeden z nejdůležitějších atributů retro koupelny. Obvyklé české koupelny nejsou příliš velké, takže většina lidí může jen snít o volně stojící vaně. Vždy se však najde místo pro obyčejnou vanu hned vedle zdi. Okamžitě tak vyvstává otázka ohledně sprchové zástěny. Pravdou je, že se klasická sprchová zástěna k vintage stylu moc nehodí. V úvahu však přichází řešení v podobě zlaté sprchové zástěny kolekce GOLD LINE od SanSwiss, která dokonale pasuje k vintage nebo retro koupelně.

Pokud máte místo na vanu, pořiďte si ji. To však neznamená, že musíte zcela opustit myšlenku sprchování. Stačí investovat do vanové zástěny. Při pohledu na nabídku SanSwiss najdete jednoduché vanové zástěny, které lze snadno namontovat na jakoukoli vanu. Mají elegantní a univerzální design, což je důvod, proč se hodí ke každému stylu koupelny. Členové domácnosti ocení kombinaci vany a sprchové zástěny – budou si moci kdykoliv dopřát dlouhou a relaxační koupel nebo rychlé sprchování.

Ve velmi malých interiérech se situace komplikuje - nemusí být místo ani pro menší vanu. V malé koupelně v retro stylu je často místo pouze na sprchu. V takovém případě bude dobrým nápadem sprchový kout v univerzálním stylu, který bude decentní a nebude poutat příliš pozornosti. Nejlepší je investovat do ploché sprchové vaničky, jakou nabízí SanSwiss. Pokud v koupelně není vana, ale sprchový kout, je třeba věnovat o to větší pozornost tomu, aby stěny, podlaha a doplňky zdůrazňovaly retro styl.
Prohlédněte si všechny blogy