Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Zlatá sprcha a jak začlenit zlato do koupelny

září 2021
Zlaté doplňkyZlato je spojováno s bohatstvím a luxusem. Tento materiál byl hodnotný už v dávné minulosti. V posledních letech je zlato v interiérovém designu stále populárnější. Jak jej tedy vmísit do koupelny, aby vypadala stylově a elegantně?

Zlato vypadá úžasně v koupelně, pokud je v přiměřeném množství. Vzhledem k tomu, že zlato je specifické, objeví-li se v doplňcích a vybavení, bude vypadat skvěle, ale jakmile je ho příliš „mnoho“, uspořádání by mohlo hraničit s kýčem. Jak tedy začlenit zlato do interiéru?

Není pochyb o tom, že zlato je stylové, ale ne každý si ho vybere. Je to něco odvážného a otevřeného novým trendům. Při rozhodování o této barvě byste měli pamatovat, že by neměla v koupelně dominovat. Pokud vezmeme v úvahu zlaté kachličky, možná bychom se chtěli rozhodnout je umístit pouze na jednu zeď, ne na všechny. Ale i tak bychom si mohli uvědomit, že je toho stále příliš mnoho. Zajímavého efektu lze dosáhnout naopak umístěním pouze jednoho popruhu nebo vzoru ze zlatých dlaždic. Zlaté prvky upoutají pozornost i u umyvadla nebo sprchové zástěny. Doporučeným řešením je také zlaté kování.

Většina sprchových baterií, kohoutků a profilů sprchových dveří je v tradiční stříbrné (chromové nebo aluchromové) barvě a některé z nich v černé barvě. Zlatý sprchový kohoutek nebo zlatá baterie jsou však velmi originální. Určitě tuto možnost zvažte. Je také důležité si uvědomit, že dekor by měl být konzistentní, takže pokud máme v koupelně zlatý kohoutek, ruční sprchu nebo baterii, doporučuje se, aby i sprchová zástěna byla ve stejné barvě – tedy ve stejné zlaté.

obsah
  1. V jakém stylu bude zlaté kování vypadat nejlépe?
  2. Zlatý sprchový set – praktické doplňky a originální dekorace
  3. Zlaté doplňky v kombinaci se světlem

V jakém stylu bude zlaté kování vypadat nejlépe?

Zlatá sprcha, baterie nebo kohoutek jsou primárně spojeny s barokním stylem, který se vyznačuje bohatstvím a nádherou. Ale pravdou je, že zlato bude dobře vypadat téměř v jakémkoli známém stylu. Jeho krásný lesk dokonale splyne s moderním stylem glam a jeho teplý tón dodá útulnost průmyslovým interiérům, kde dominuje beton. Jemně také doplní koupelny v moderním a minimalistickém stylu.

Zlatý sprchový set – praktické doplňky a originální dekorace

Pokud se rozhodnete pro zlaté doplňky, můžete si být jisti, že zlato bude představovat důležitý dekorativní prvek vnitřního prostoru. Protože zlato je stále oblíbenější, vyrábějí výrobci své produkty také v této barvě.

Pokud preferujete ve své koupelně sprchu, vyplatí se zvolit zlatý sprchový set. Ruční sprcha v této barvě je sama o sobě působivá, pro dotvoření efektu si můžete vybrat sprchový kout se zlatou povrchovou úpravou. V nabídce SanSwiss najdete sprchové zástěny v kolekci GOLD LINE. Takový sprchový kout přitáhne pozornost! Zlaté profily, madla i kování budou vypadat dobře nejen v den nákupu, ale díky pečlivému výrobnímu procesu po mnoho let používání.

Zlaté doplňky v kombinaci se světlem

Druh použitého osvětlení představuje docela důležitý prvek v každém vnitřním prostoru. Umožňuje nám zdůraznit charakter vnitřního prostoru a díky zlatým doplňkům se efektně leskne. Nejlepší možností je zaměřit se na svítidla, která poskytují teplé světlo. Když dojde na zlaté prvky, bude koupelna vypadat teple, romanticky a zároveň přirozeně.

S čím bude „zlatý sprchový set“ vypadat nejlépe?

Zlato se hodí k bílým, černým, hnědým, šedým a dalším běžně používaným odstínům dlaždic. Pokud je zlato v kombinaci s bílými nebo pastelovými barvami, jako je pastelová růžová nebo nebeská modrá, koupelna se opticky zvětší, což znamená, že by toto řešení fungovalo dokonale v menších prostorech. Ve větších koupelnách lze zajímavého výsledku dosáhnout použitím zlata jako doplňku vnitřního prostoru, kde dominují tmavší a hlubší barvy, jako je vínová a lahvově zelená. Ačkoli kombinace zlata a stříbra je neobvyklá a může se zdát, že by se obě barvy střetly, pokud by byly umně postaveny vedle sebe, vzájemně se mohou doplnit.

A co dokončovací materiály? Existuje tolik možností. Tolik variant, které naleznete na trhu. Dobrou zprávou je, že zlaté lícování bude vypadat skvěle se vším, může doplnit interiér, ve kterém dominuje například beton, mramor, dřevo nebo sklo.
Prohlédněte si všechny blogy