Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Zelená koupelna podle trendů roku 2022

Smět 2022
Zelená koupelnaKoupelna by měla sloužit k odpočinku a relaxaci. Každý si chce po náročném dni sprchování užít. Dobře zvolené barvy uklidní smysly. Jak ji zakomponovat do interiéru koupelny, aby koupelna následovala nejnovější trendy?

Zelená barva je spojená s přírodou, lesem a vegetací. Je známé, že zelené odstíny v interiéru poskytnou odpočinek a klid. Přestože tato barva se používá v interiérech už poměrně dlouho, byl roku 2017 zvolen odstínem roku odstín „Greenery“ a tím se stal nejpoužívanějším v koupelnách. Tento rok je ve spojené s trendy jedou z nejaktuálnějších barev barva Země, tudíž zelená, která nám poskytne útulný interiér koupelny.

obsah
  1. Zelená koupelna není vždy stejná
  2. Zelená koupelna – inspirujte se!
  3. Bílá a zelená koupelna – univerzální řešení
  4. Nadčasová kombinace se šedou barvou

Zelená koupelna není vždy stejná

Existuje mnoho odstínů zelené barvy a podle toho, jaký odstín zvolíte, může Vaše zelená koupelna zářit elegancí a příjemnou atmosférou, nebo může okouzlit svěžestí. Smaragdová, limetková, mentolová a lahvově zelená jsou jen příklady odstínů, ze kterých můžete vybírat. Zelená barva je jednou z přírodních a neutrálních barev, které vypadají skvěle samy, tudíž to může být jediná barva, kterou vyberete do svého interiéru, ale také bude dokonale vypadat v kombinaci s ostatními barvami. Takže pokud si nejste jistí, jestli chcete, aby Vaše koupelna byla celá zelená, můžete jednoduše vybrat zelené doplňky. Zde jsou některé nápady, jak nadekorovat interiér do zelené barvy.

Zelená koupelna – inspirujte se!

Toto řešení je vhodné pro ty, kteří mají rádi jednoduchost a minimalismus. V takovém případě úplně zmizí problém s výběrem doplňků jiné barvy, protože všechno bude v různých odstínech zelené barvy. Navzdory zdání, takový interiér nemusí vůbec být nudný – pomůže Vám výběr více odstínů zelené. Ti, kteří chtějí rozzářit a opticky zvětšit prostor koupelny, by se měli zaměřit na světlé odstíny zelené barvy. Jasmínové a celadonové barvy vnesou světlost a svěžest celému prostoru koupelny. Na druhé straně, tmavě hnědá koupelna vytvoří glamour styl. Abyste se ujistili, že lahvově zelená a malachitová nejsou příliš ohromující, můžete uvažovat nad přidáním bílých nebo zlatých prvků. Zelená koupelna se dřevem bude taktéž vypadat dokonale. Trendy tohoto roku navrhují botanická témata pro koupelnu, kde mohou být např. dlaždičky s listy monstery.
Zelená koupelna podle trendů roku 2022

Bílá a zelená koupelna – univerzální řešení

Přestože koupelna, která je zelená od podlahy až ke stropu, vytváří dobrý dojem, ne každému se líbí její celkový vzhled. Naštěstí lze zelenou barvu dobře kombinovat   s ostatními barvami. Jednou z nich je nadčasová a univerzální bílá. Bílá barva bude perfektním pozadím a skvěle ladí například s tmavě hnědými dlaždičkami. Bílá je sama o sobě studená barva, proto se vyplatí ji doplnit hřejivým dřevem nebo květináči.

Pokud si přejete dosáhnout moderního stylu v interiéru, pak bude dobrou volbou bílá a zelená koupelna, kde jsou tradiční odstíny zelené nahrazeny energickou limetovou, ale protože je to živá barva a její přebytek může být únavný, měla by zabírat malou plochu nebo mít podobu doplňků.

Nadčasová kombinace se šedou barvou

Další oblíbenou variantou je kombinace se šedou barvou. Betonové, grafitové a šedé dlaždičky jsou tím, co návrháři používají už několik let. Budou skvěle vypadat v loft, modernistických i moderních stylech. Kromě toho se perfektně hodí k zelené barvě. Sytě zelená barva v kombinaci s tmavě grafitovou vytvoří elektický interiér. K doplnění tohoto uspořádání můžete použít více skla a chromu. Na druhou stranu světlé odstíny šedé s jasmínově zelenou dodají koupelně lehkost a atmosféru. Pokud šedá a zelená koupelna působí příliš tmavě nebo tlumeně, pak pomohou doplňky v zářivých odstínech zelené. Například ty v limetkově zelené jsou prostě dokonalé!

Jaké vybrat doplňky do zelené koupelny?

Neexistuje žádné působivé uspořádání bez odpovídajících doplňků a v závislosti na výsledku, kterého chceme dosáhnout, musíme zvolit něco jiného. Dřevěné dekorace jsou všestranné a vždy se hodí k zelené, bez ohledu na to, v jakém stylu je aranžmá. Pokud jde o glamour styl, budou zde vypadat krásně zlacené a lesklé prvky. Do industriálního stylu zkuste přidat nějaké cihly a do moderního stylu sklo. Velmi dobře poslouží také fotografické tapety.

Co když chceme zelenou barvu použít pouze jako dekoraci a oživit ji v koupelně černé, šedé nebo jiné barvy? Pak stačí i drobné doteky zelené barvy a změní se atmosféra celého interiéru. Zelená skříňka, úložné boxy, ručníky nebo rostlinný motiv na obrazech jsou jen některé z osvědčených a důvěryhodných tipů, protože pokud jde o nápady, je jich mnohem více.
Prohlédněte si všechny blogy