Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Zabudovaná sprcha – domácí lázně

leden 2021
Minimalismus, instalace ukrytá ve zdech a omezení počtu koupelnového vybavení je jedním ze silných trendů pro moderní koupelny. V případě zabudované sprchy je následování tohoto trendu také velmi užitečné a komfortní jako v lázních! O čem se vyplatí vědět, když zvažujete takové řešení?

obsah
  1. INSTALACE UKRYTÁ VE ZDECH
  2. HLAVOVÁ SPRCHA
  3. PANEL A VIDITELNÉ PRVKY

INSTALACE UKRYTÁ VE ZDECH

Instalace zabudované sprchy vyžaduje především – ještě před plánováním – aby bylo vodovodní potrubí a ventily ukryty ve zdi. Práce by měly začít instalací kohoutku s baterií zabudovanou pod omítku ve výšce 110 – 120 cm od podlahy.

HLAVOVÁ SPRCHA

Pokud se rozhodnete pro instalaci zabudované sprchy, stojí za to neomezovat se na ruční hlavici! Další fází instalace je proto montáž sprchy na strop nebo zeď, v závislosti na zvolené variantě. V případě varianty na zdi by měl být sprchový set umístěn ve výšce 220 cm (nebo o 40 cm výše, než je měří její nejvyšší uživatel). Moderní sprchy jsou vybaveny kulovým ventilem, který Vám umožní libovolně nastavit úhel proudu vody. Oblíbená jsou také zabudovaná LED světla, která však potřebují silný proud vody, aby fungovala.

PANEL A VIDITELNÉ PRVKY

Po kontrole těsnosti celé instalace můžete pokračovat s instalací ovládacího panelu, odtoku, kohoutku, sprchového ramene, hadice a sprchové hlavy, sprchových trysek. Tady je dobré zmínit, že sprchový panel poskytuje mnoho možností přizpůsobení a vypadá skvěle obzvláště u sprchové zástěny typu walk-in.

VÝHODY A NEVÝHODY ZABUDOVANÉ SPRCHY

Na instalaci zabudované sprchy jsou nejobtížnější zednické práce. Dobře naplánovaný a namontovaný systém by neměl působit žádné potíže s údržbou. Výhodou je, že prvky ukryté ve zdi se nemusí čistit, nepodléhají korozi a jsou odolnější. Všechno nepohodlí při instalaci je také odměněno skvělým vzhledem a komfortem, který zabudované sprchové systémy poskytují.
Prohlédněte si všechny blogy