Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Walk-in zástěna: výhody a nevýhody

červen 2020
Vypadá moderně a snadno se čistí - ale je vhodná pro každého? Dnes probíráme walk-in zástěny, především jejich výhody a nevýhody.

Jak vypadá walk-in sprchový kout?


Na první pohled se jedná o jednu skleněnou sprchovou zástěnu s čirým sklem, která odděluje prostor pro samotné sprchování od zbytku koupelny. Ale to je jen jedna z možností. SanSwiss nabízí mnohem zajímavější designové řešení sprchové zástěny, jako je chromový dekor skla napodobující větve stromů, částečně neprůhlednou skleněnou zástěnu nebo Walk-in zástěnu doplněnou o otočnou stěnu, která zamezí stříkání vody ze sprchového prostoru.

Kromě toho tento typ sprchové zástěny nemá žádné architektonické bariéry, což ocení především starší lidé nebo ti, kteří mají potíže s pohybem.

Hodí se walk-in sprchový kout do malé koupelny?


Přestože většina vizualizací prezentovaných v časopisech o designu interiéru propaguje velké koupelny, nezapomeňme, že to není jediný druh koupelny, který existuje. Většina z nás má k dispozici nějak omezený prostor - a do toho se perfektně hodí sprchová zástěna. Proč? V našem blogu jsme psali o ergonomii v koupelně, je nutné počítat s prostorem pro otevírání dveří sprchového koutu nebo pro přístup k vaně. U Walk-in zástěn nemusíte měřit, kde končí dveře, protože celá sprcha je vlastně vyznačený obdélník na podlaze, oddělený skleněnou zástěnou.

Kromě toho má Walk-In zástěna obvykle neutrální barvu a tvar, takže nestárne. Pokud vás unaví doplňky, které si vyberete pro svou koupelnu, můžete snadno přejít z koupelny ve stylu hygge na koupelnu v podkrovním - industriálním stylu a naopak.

Na co pamatovat při výběru Walk-in zástěny?


Když zvažujete nákup Walk-In sprchové zástěny, jediné, co vlastně musíte mít na paměti je, že je nutné nainstalovat správný odtokový systém. Walk-in zástěnu lze instalovat přímo na podlahu nebo na vaničku. Odtok vody musí mít správný sklon. Též je potřeba zajistit dostatečné odvětrání. Walk-in zástěna ,,vytvoří” více páry a vlhkosti, horkému vzduchu prakticky nic nebrání šířit se po celé koupelně, v případě loftového bydlení – v celém bytě.
Prohlédněte si všechny blogy