Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Vanové zástěny – kdy jsou trefou do černého?

duben 2021
Sprcha nebo vana? To je jedno z největších dilemat, které vyvstanou před renovací koupelny. Bohužel jen některé interiéry umožňují obojí. Naštěstí však existují vanové zástěny, které kombinují výhody obou řešení.

Dobrá vanová zástěna uspokojí jak příznivce dlouhých koupelí, tak ty, kteří dávají přednost  krátkému sprchování. Proto stojí za to se blíže podívat na to, jak vanové zástěny vypadají a kde a proč budou ideálním řešením.

obsah
  1. Co je vanová zástěna a jaké typy existují?
  2. Největší výhody vanových zástěn
  3. Čistě praktické řešení? Ne nutně...!

Co je vanová zástěna a jaké typy existují?

Jak naznačuje název, vanová zástěna je instalována na vanu. Díky tomu se můžete ve vaně kdykoli sprchovat, aniž byste se museli obávat, že bude voda cákat na zdi a podlahu. Vanová zástěna je zejména funkčním prvkem interiérové dekorace - za předpokladu, že vyberete vhodný model, který harmonicky zapadne do designu koupelny a vylepší její vzhled.

Prodejci nabízejí celou řadu nejrůznějších modelů vanové zástěny. Jednou z univerzálních možností je skládací vanová zástěna. Jejich velikost může být různá, podle velikosti vany. Skládají se z několika prvků a nevyžadují žádné vodicí prvky (kolejnice). Dalším běžným typem je posuvná vanová zástěna, která může sestávat z jednoho nebo několika dílů. Křídlové vanové zástěny s otočným profilem jsou pak zajímavou možností zejména pro obdélníkové vany.
Vanové zástěny – kdy jsou trefou do černého?

Největší výhody vanových zástěn

První a nejdůležitější výhodou vanové zástěny je možnost různých forem koupele. V mnoha koupelnách totiž není možné umístit vanu a zároveň sprchový kout. Bývá to dáno jednak nedostatkem místa, jednak dodatečnými náklady. Vanová zástěna tedy znamená úsporu nákladů, lépe zorganizovaný prostor a možnost koupele a sprchování v jednom – je to „win-win“.

Vrátíme-li se k organizaci prostoru – v koupelně, kde není vana a zároveň sprchový kout, je mnohem snazší udržet vše čisté. A to je v dnešní době, kdy čas je velmi cenný, velmi důležité. Je pravda, že si můžete dát rychlou sprchu i ve vaně bez zástěny. Musíte však být neustále ve střehu kvůli cákání vody – a po sprše ve vaně musíte stejně většinou utřít podlahu... Z toho vyplývají dvě další výhody vanové zástěny – více pohodlí a méně uklízení. Dát si sprchu je rozhodně pohodlnější, když nemusíte tolik hlídat každý svůj pohyb. Namísto toho si jen užijete příjemné sprchování...

Čistě praktické řešení? Ne nutně...!

Je pravda, že nejdůležitějším důvodem pro instalaci vanové zástěny je její funkčnost. Vanová zástěna však není jen praktickým kusem koupelnového vybavení. Volbou vhodného modelu můžete vylepšit vzhled celého interiéru. S produkty se zajímavým designem z vysoce kvalitních materiálů vypadá interiér celkově lépe a promyšleněji.

Zajímavé je, že vanové zástěny zvýrazňují „charakter“ koupelny a zároveň mohou být využity v mnoha stylech interiéru. Obzvláště dobře splynou s moderním, skandinávským a minimalistickým stylem. Nicméně stojí za to použít toto řešení i v koupelně jiného interiérového stylu. Při prohlížení modelů vanových zástěn značky SanSwiss uvidíte, že možnosti jsou velmi široké. Můžete vybírat z různých variant skla, množství různých prvků, rozměrů a barevných provedení.

Vanové zástěny SanSwiss – návrhy pro náročné zákazníky

Každá vanová zástěna je jiná, takže pokud chcete mít řešení, které je funkční a komfortní, zvolte výrobky propracované do nejmenšího detailu. To je to, co SanSwiss nabízí.

Zaprvé, můžete si vybrat z několika produktových řad. Barevné provedení, způsob použití i konstrukční prvky každé vanové zástěny se liší. Design každé řady je jiný a ladí s jiným interiérem. Díky tomu snadno najdete model, který se perfektně hodí k vaší vaně a celému designu Vašeho interiéru.

Vanové zástěny jsou navíc vyrobeny z 6mm tvrzeného skla, což znamená, že jsou odolné, bezpečné a estetické. Tvrzené sklo v kombinaci se stylovými profily je prestižním a elegantním řešením. Výrobce zde myslel na všechny potřeby uživatelů, včetně pohodlí používání a snadného čištění. Proto je každá vanová zástěna SanSwiss standardně dodávána s polymerním povlakem AQUAPERLE zabraňujícím tvorbě usazenin. Jeho struktura zabraňuje usazování kapiček vody na skle. Péče vanovou zástěnu je tedy mnohem jednodušší než u běžné vanové zástěny, která nemá žádný ochranný povlak.
Prohlédněte si všechny blogy