Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Trendy koupelen pro rok 2021

Smět 2021
CADURA CA13+CAT1Naplánovat uspořádání krásné a ergonomické koupelny není tak snadné, jak se na první pohled zdá. A měnící se trendy to ještě více komplikují. Jaké jsou trendy koupelen pro rok 2021?

Koupelnové trendy se v roce 2020 vyznačovaly použitím přírodních materiálů, pastelových barev a dřeva. Vzniklo také mnoho minimalistických designů, které se vyznačují úsporností typickou pro industriální styl.

Moderní koupelna v roce 2021

Ačkoli trendy roku 2020 budou mít i nadále své příznivce a některé dekory zůstanou v módě, koupelna a trendy pro rok 2021 poskytují velkou porci nové inspirace. Interiéry budou především rozzářeny jasnějšími a energičtějšími barvami. Patří mezi ně tyrkysová, různé odstíny žluté a také červené. Nechybí ani stylová černá - pokud máte zájem o moderní, elegantní koupelnu na úrovni, stojí za to vsadit na černou jako na základní barvu. Přidáním správných doplňků a koupelnového nábytku můžete dosáhnout velkolepého efektu.

Gresové dlaždice napodobující dřevo budou stále oblíbené jak pro obklady zdí, tak podlahové dlaždice. Do návrhů koupelen budou čím dál tím více začleňovány různé mozaiky a neobvykle tvarované dlaždice ve tvaru plástve (šestiúhelníkové), arabesky nebo rybí kosti.

Nejnovější trendy v designu koupelen

Navzdory tomu, že barvy hrají při vstupu do koupelny prim, nejsou tím jediným, co dekoruje interiér. Důležitou roli ve vzhledu interiéru hrají také zajímavé dřezy, sprchové kouty a vany. Moderní koupelna může být mnohem víc, než jen funkční. Moderní sanitární zařízení jsou tak propracovaná a mají tak působivý design, že si nemůžete pomoci, ale vidíte je jako dekoraci.

Jedním z nejžhavějších trendů jsou sprchy s odtokovým žlabem. Jejich instalace je však možná pouze v případě, že koupelna prochází zásadní rekonstrukcí, protože vyžaduje další vrstvu betonu a izolace. Ti, kteří se chtějí vyhnout všem těmto pracím a zároveň zkrátit dobu renovace, by se měli podívat na SanSwiss Walk-in zástěny. Mají  minimalistický styl s hladkou skleněnou výplní, která funguje jako vynikající interiérová dekorace. Zvláště pozoruhodné jsou sprchové vaničky, které společnost nabízí. Jsou superploché, mají moderní vzhled a jejich instalace nevyžaduje tolik práce jako v případě lineárního odtokového žlabu.

Investoři se budou i nadále rozhodovat zejména pro sprchové zástěny. Nejmódnějšími modely budou ty, u nichž je spojení skleněných výplní téměř neviditelné – bezrámové sprchové zástěny. Jejich jemnost dodává interiéru určitou lehkost. SanSwiss má rozsáhlou nabídku sprchových zástěn, které budou v módě příští rok. Můžete si vybrat nejen z bezrámových, ale i částečně rámových a klasických rámových kabin. Každá z těchto variant má své výhody a může nechat design koupelny vyniknout opravdu mimořádným způsobem.

Koupelna na celá léta - nadčasové trendy

Trendy roku 2021, se vyznačují dynamikou a živostí. Není to něco, co by se líbilo každému. Kromě toho - příliš mnoho výrazných barev může být v interiéru z dlouhodobého hlediska nepříjemné, rušivé či omrzet. To může být obzvláště nežádoucí ráno, když se při provádění naší ranní hygieny potřebujeme probouzet pomalu.

Naštěstí existuje mnoho nadčasových a univerzálních trendů, které působí vždy elegantně a zároveň jemněji, než zářivé módní barvy dané sezóny. Patří mezi ně vzory napodobující přírodní materiály a barvy, jako je hnědá a béžová. Bílé koupelny budou populární i nadále. Jednoduše přidejte nějaké dřevěné nebo barevné doplňky a získáte interiér, který je příjemný a nadčasový.

A co sprchy a vany? Mezi nejnovější trendy patří oválné a volně stojící vany, ale pravdou je, že ty se vejdou pouze do prostorných koupelen. Z toho důvodu se investoři budou i nadále zaměřovat na geometricky tvarované vany přiléhající ke zdi. Jedná se o univerzální, léty osvědčené řešení. Chcete-li vaně dát moderní vzhled, využijte stylové vanové zástěny SanSwiss. Výrobce připravil několik zajímavých sérií produktů, které se vyznačují originalitou a moderním designem. Stojí za zmínku, že takové řešení je nejen vizuálně atraktivní, ale také praktické, protože vám umožní využívat výhody sprchy a vany i v omezeném prostoru.
Prohlédněte si všechny blogy