Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Světlá koupelna s dřevěnými akcenty: naše nápady

duben 2020
Světlá koupelna je vždy dobrý nápad, protože světlé barvy opticky zvětšují místnost - a pravděpodobně nikdy nebudete mít koupelnu, která by byla moc velká. Pokud to zkombinujete se dřevem, dosáhnete požadovaného účinku tepla, atmosféry, které dokonale ladí s tím, co pro nás má být koupelna. Máme pro Vás několik nápadů, jak této kombinaci dodat rozmanitost.

Světlá koupelna s dřevěnými akcenty: musí to být dřevo?

O dřevě v koupelně jsme psali již v našem průvodci Dřevo v koupelně: jak to udělat správně. Existuje stále více úsporných řešení, dobrých impregnací. Pokud však nepoužíváte dřevo a tyto vzory se vám líbí, podívejte se na obklady a dlažbu s imitací dřeva. Je jich mnoho, jak na podlahy, tak na stěny. Nemusíte se starat o to, jak je vyčistit, neznečistí se nadměrnou vlhkostí, můžete si vybrat odstín a budou vypadat dokonale.
Světlá koupelna s dřevěnými akcenty: naše nápady

Nábytek ve světlé koupelně s dřevěnými akcenty

Pokud se rozhodnete pro dřevěnou podlahu v koupelně, nábytek by neměl být v barvě přírodního dřeva. Důvod je jednoduchý: dřevo na podlaze změní časem svůj odstín a skříňky nebo poličky ještě více. Za nějaký čas bude rozdíl v barvě velmi viditelný. Místo toho si vyberte špinavě bílé elegantní skříňky, neutrální, funkční lakované deskové skříňky nebo dokonce skříňky s lehce prohnutými madly.
Dřevo vypadá nejlépe s ušlechtilými materiály. Výrazné plastové detaily budou vypadat uměle. Vyberte si koupelnové doplňky z kamene nebo imitace kamene, jednoduchý zrcadlový rám nebo zrcadlo bez rámu. V našem průvodci, jak zařídit podkrovní koupelnu, jsme psali, že ve světlé koupelně se dřevem, např. ve formě obnažených stropních nosníků budou hrát velkou roli také cihly.

Světlá koupelna s dřevěnými akcenty: různé druhy povrchových úprav

Když uvažujeme o světle tónované koupelně se dřevem, nejčastěji vidíme bílé stěny a borovou dřevěnou podlahu s intenzivní zlatožlutou barvou. Velmi módní kombinace je také šedobílá a šedá. Stěny ve velmi světlé, práškové růžové barvě, šedě lakované dřevěné podlaze a nábytku ve stejné barvě je dalším dobrým směrem. Sprchový kout Sanswiss z kolekce Black Line zde bude silným kontrapunktem - dá definici celé místnosti a vyrovná její pastelovou sladkost.
Prohlédněte si všechny blogy