Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Sprchový kout bez vaničky

duben 2021
Sprchový kout bez vaničkySprchová zástěna Vám umožní ušetřit v koupelně místo a zároveň se umýt rychle a s menší spotřebou vody než při koupeli. Sprchové zástěny se však mezi sebou značně liší vzhledem i vlastnostmi. Jedním z dostupných řešení je sprchová zástěna bez vaničky. Stojí za to do ní investovat?

Pokud plánujete do koupelny umístit sprchový kout, čeká Vás několik rozhodnutí. Dříve bylo na sprchové zástěny pohlíženo pouze z hlediska funkčnosti. Koupelny byly stavěny pomocí hotových, masivních bloků zdiva a stejně tak masivní byly sprchové kouty. Tyto časy jsou však pryč - technologie se mílovými kroky posouvá kupředu a současní designéři považují sprchovou zástěnou za dekorativní, nejen funkční prvek v interiéru. Bez ohledu na to, zda Vaše sprchová zástěna má nebo nemá sprchovou vaničku, může vzbudit dojem. Jaké jsou výhody a nevýhody obou řešení?

obsah
  1. Sprchová zástěna bez vaničky – výhody
  2. Nevýhody sprchové zástěny bez vaničky
  3. A co takhle sprchová zástěna s vaničkou?

Sprchová zástěna bez vaničky – výhody

Tato možnost je vhodná pro vytvoření zajímavé koupelny v moderním nebo minimalistickém stylu. Sprchová zástěna bez vaničky má mnoho výhod. Za zmínku určitě stojí elegantní vzhled. Sprchová zástěna s lineárním odtokem může mít jakékoli rozměry a také stejné dlaždice, jako zbytek koupelny. To Vám dává skvělé možnosti aranžování interiéru.

Vstup do sprchové zástěny bez vaničky je navíc velmi snadný a pohodlný. To je důležité zejména pro děti nebo osoby s omezenou pohyblivostí - vstup do vysoké sprchové vaničky může být obtížný a je zde riziko pádu.

Díky tomu, že si můžete rozměry sprchové zástěny bez vaničky zvolit zcela podle svých představ, se takový sprchový kout hodí do malé koupelny, kde může být umístění klasické sprchové zástěny obtížné. Hodí se i do velké koupelny, kde je místo pro dvojitý sprchový kout. Sprchová zástěna bez vaničky má tedy mnoho výhod. Má také nějaké nedostatky?
Sprchový kout bez vaničky

Nevýhody sprchové zástěny bez vaničky

Jednou z nejvýznamnějších nevýhod sprchové zástěny bez vaničky je výše investice do vybudování dlažby se spádem. Ve srovnání se sprchovou zástěnou s vaničkou mohou být náklady o mnoho vyšší. Je nutné vše dobře navrhnout i šikovně zrealizovat. Pokud je již stavba dokončena, provedení může být obtížné, jelikož tento typ řešení zahrnuje stavební zásah do podlahy a zdi. Toto řešení také není doporučeno v domech s podlahami, které nejsou dostatečně silné.

Pokud zvolíte sprchovou zástěnu bez vaničky, musíte mít k dispozici dobrý návrh koupelny. Najděte si profesionální společnost, která bude připravena provést významnou přestavbu. Mezi investice, se kterými je potřeba počítat, patří vytvarování podlahy (právě proto je potřeba mít podlahy silnější). Zdivo by také mělo být vodotěsné, aby byla místnost chráněna proti vytopení. Zasahovat pod dlaždice kvůli instalaci sklonu pro odtok není jednoduché, s tím je potřeba počítat.

A co takhle sprchová zástěna s vaničkou?

Realizace sprchové zástěny s vaničkou je jednodušší, než instalace přímo na dlažbu. Nevyžaduje ani renovaci celé koupelny, ani jiné pracné úpravy. Instalace sprchové zástěny s vaničkou je také rozhodně rychlejším řešením. Může být instalována v již dokončené koupelně a je mnohem snazší se v případě nutnosti dostat k odtokovým trubkám.

Výšku sprchové vaničky je také možné přizpůsobit Vašim potřebám. Ve vysoké vaničce se můžete sprchovat a menší dítě se v ní může koupat jako ve vaně. Nízké sprchové vaničky jsou však mnohem častější volbou kvůli modernímu designu a snazšímu vstupu do sprchové zástěny.

A co vzhled? Zaprvé, ve většině případů je lepší se vyhnout již zcela hotovým produktům, a zakoupit sprchový kout a vaničku zvlášť. Je tak snazší sladit výsledný model sprchové zástěny s interiérem Vaší koupelny.

Efektivní řešení od SanSwiss

Na webových stránkách SanSwiss najdete moderní sprchové vaničky v typových řadách ILA a LIVADA. Vyznačují se nejen precizním zpracováním, ale i tím, že jsou tzv. superploché. Vstup na sprchové vaničky SanSwiss je stejně komfortní jako vstup do sprchové zástěny bez vaničky. Nabízené modely navíc nevyžadují celkovou renovaci koupelny. Sprchové vaničky SanSwiss mají originální design, takže budou atraktivním dekorativním prvkem Vaší koupelny a pozvednou její celkový vzhled.

Neméně zajímavou a velmi efektivní možností jsou sprchové zástěny WALK-IN. Je to otevřená sprchová zástěna bez dveří, tvořená pouze hladkými plochami skla. Je to minimalismus, modernost a elegance ve své nejčistší podobě. Montáž je pak rychlá a jednoduchá.

Pro více inspirace také můžete sledovat oficiální instagramový profil @sanswiss_czechrepublic.
Prohlédněte si všechny blogy