Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Sprchové zástěny – čím se liší?

duben 2021
Rámová sprchová zástěna TOP-LINE TED+TOPFStále více lidí se rozhoduje pro instalaci sprchové zástěny namísto vany. Sprchový kout jednak zabere mnohem méně místa než vana, jednak umožňuje snížit spotřebu vody. Sprchové kouty jsou však různorodým sortimentem a každý sprchový kout bude v daném interiéru vypadat jinak.

Dle umístění v koupelně se dělí na rohové sprchové zástěny, sprchové zástěny do niky a samostatně stojící sprchové zástěny. Dělení však může být mnohem detailnější. Měli byste zvážit zejména dvě věci – zda bude lepší rámový nebo bezrámový sprchový kout, a zda je lepší investovat do modelu se sprchovou vaničkou nebo bez. Při výběru sprchové zástěny byste také měli zvážit, jak dobře splyne s celkovým vzhledem interiéru.

S rámem nebo bez? Přehled řešení SanSwiss

Při výběru sprchové zástěny se proto zaměřte i na její design. Záleží na zvoleném modelu, zda bude sprchová zástěna nepřehlédnutelná, anebo téměř nepostřehnutelná. Ať už vyberete jakoukoli variantu, sprchové zástěny SanSwiss byly navrženy tak, aby zaručovaly bezpečnost, stabilitu a komfort. Mají ergonomická madla a vysoce kvalitní tvrzené sklo ošetřené vrstvou AQUAPERLE. Tento antiplakový povlak chrání sklo proti tvorbě usazenin - péče o sklo je tak snazší, než kdykoli předtím.
Sprchové zástěny – čím se liší?
Rámová sprchová zástěna
Konstrukce založené na rámech jsou nejčastějším typem sprchové zástěny a to zejména díky své všestrannosti a atraktivní ceně. Rámové sprchové zástěny dobře zapadají do většiny interiérů. Je to tradiční a pěkné řešení, kdy profily v atraktivních barvách jsou vlastně dekorací. Tento typ sprchové zástěny je typický největší ochranou proti vytékání vody ze sprchové zástěny. Příkladem takové rámové sprchové zástěny SanSwiss je řada TOP-LINE. Kov je navíc jedním ze základních materiálů, který je používán pro dekoraci v moderním i industriálním stylu. Kovové profily tak skvěle zapadají do těchto trendů. Zároveň jsou navrženy tak, aby skvěle zapadly i do tradiční koupelny.
Bezrámová sprchová zástěna
Inovativní řešení, které perfektně zapadne do moderního interiéru. Tento typ sprchové zástěny je exkluzivní a elegantní. Jeho krása spočívá v cílené jednoduchosti. Na první pohled zde není mnoho prvků – celá konstrukce sestává z tvrzeného skla a madel. Je zde minimum profilů, takže se sprchová zástěna stane decentní dekorací a doplňkem interiéru. Přes dojem lehkosti a křehkosti je tento typ sprchové zástěny SanSwiss velmi bezpečný a stabilní. Bezrámová sprchová zástěna vypadá obzvláště skvěle ve velkých koupelnách. V této kategorii výrobce SanSwiss nabízí produkty z řad PUR a CADURA. Představují originální design spojený s nejvyšší ergonomií.

Částečně sprchová zástěna
Jak naznačuje název, taková sprchová zástěna kombinuje předchozí dva typy. To znamená, že některé stěny mají rámový profil a některé ne. Toto řešení nabízí unikátní vizuální efekt. Konstrukce je ve srovnání s rámovou variantou viditelně lehčí. Pokud hledáte v sortimentu SanSwiss tento typ sprchové zástěny, věnujte pozornost řadám jako SWING-LINE a SOLINO.

S vaničkou, nebo bez?

Celkový vzhled sprchové zástěny ovlivňuje také sprchová vanička. Nejekonomičtějším řešením je sprchový kout již zkombinovaný se sprchovou vaničkou. Takto kompletní produkt však nenabízí tolik možností úpravy vzhledu. Někdy je vanička poměrně vysoká a masivní a její design již neodpovídá modernímu stylu.

Více možností nabízí koupě sprchové zástěny a vaničky odděleně. Sprchový kout je pak snazší sladit se zvoleným stylem interiéru. V elegantních, minimalistických interiérech se zaměřte na produkty se stejně minimalistickým designem. Dobře vypadají sprchové vaničky, které jsou obzvláště ploché. Aby SanSwiss v tomto ohledu naplnil očekávání zákazníků, navrhl tzv. superploché sprchové vaničky, které při pohledu na sprchový kout téměř nejsou vidět. Jsou typické také jednoduchým použitím, moderním designem a vysoce kvalitními materiály. Tato skupina produktů zahrnuje sprchové vaničky ILA a LIVADA.

Další možností je také sprchový kout bez sprchové vaničky, s tzv. lineárním odtokem. Toto řešení je efektivní a pohodlné, ale musíte vzít v potaz vyšší pořizovací náklady a rozsáhlé práce spojené s instalací a tvorbou spádu pro odtok. Montáž lineárního odtoku zahrnuje významnou renovaci celé koupelny.
Prohlédněte si všechny blogy