Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Sprchová zástěna bez vaničky

srpen 2020
Koupelna se sprchovou zástěnou bez vaničky se hodí pro malé i velké koupelny. Je lepší zvolit spechovou zástěnu typu walk-in nebo sprchovou zástěnu v nice? Co byste měli vědět o sprchových zástěnách bez vaničky? To nejdůležitější najdete zde!

Sprchová zástěna bez vaničky je moderní a komfortní řešení sprchování. Moderní bytový a koupelnový design je založen na minimalismu, bez zbytečných konstrukčních prvků. Sprchová zástěna bez vaničky může mít libovolný tvar: obdélníkový, čtvercový, čtvrtkruhový nebo pětiúhelníkový. Co je důležité je, že sprchová zástěna bez vaničky je instalována přímo na podlahu. Takové řešení vyžaduje instalaci odtoku a svažujícího se dláždění.
Sprchová zástěna bez vaničky

Sprchová zástěna bez vaničky – řešení walk-in

Sprchové kouty typu walk-in Vám umožní vytvořit velmi moderní a pohodlný sprchovací prostor. Ideálně by měly být z tvrzeného skla a musí být zajištěna jejich stabilita. Sprchové zástěny walk-in nemají vodicí prvky, dveře ani pojezdová kolečka. Je to také cenově dostupný způsob, jak vybavit koupelnu. Více o výhodách i nevýhodách tohoto řešení si můžete přečíst v našem průvodci walk-in zástěnami.

Sprchová zástěna bez vaničky v nice

Sprchový kout bez vaničky se hodí také pro vytvoření sprchovacího prostoru v nice. Prostor pro sprchování oddělený dveřmi je také dobrým řešením pro interiér s komplikovanějšími dispozicemi, jelikož šetří prostor umístěním posuvných nebo křídlových dveří mezi zdi. Kromě dveří s prahovou lištou je možné si vybrat také bezprahové sprchové dveře.

Ke sprchovým zástěnám bez vaničky jsou zajímavým doplňkem také sprchové panely. Mohou být z hliníku nebo plastu a liší se od termostatických baterií tím, že mají navíc masážní trysky. Celý tento systém je ukrytý v panelu, jehož tvar, barvu a materiál si můžete vybrat dle Vašich preferencí.

Výrobci sprchových dveří nabízejí široký sortiment rozměrů, díky čemuž můžete jejich parametry snadno přizpůsobit technickým možnostem koupelny. V případě jakýchkoli zkosení nebo nestejných zdí je zde možnost objednat sprchové dveře zvláštních rozměrů, s výřezy a zkoseními. SanSwiss toto svým zákazníkům nabízí a kromě toho také technickou podporu a způsob instalace dle individuálních potřeb.

Sprchová zástěna bez vaničky – je to dobrá volba?

Moderní sprchové zástěny bez vaničky nemají konstrukční prvky jako vodicí součástky, pojezdová kolečka nebo madla. Jsou typické svou jednoduchostí, absencí ornamentů nebo víceúčelovosti. Odtok vody je instalován na podlahu a může být téměř nepostřehnutelný, např. obklopený keramickým obkladem nebo může být cílenou součástí designu koupelny. Kryt sifonu může být lineární, kruhový nebo čtvercový. Podlaha, jež ho obklopuje, by měla mít zachovalý odtok, který umožní efektivní odtékání vody do odpadního potrubí. Tím, že se vzdáme sprchové vaničky, získáme sprchovací prostor snadný na použití, což ocení zejména děti a starší lidé. Podlaha tak nemá konstrukční bariéry a vytváří v celé koupelně jednotný povrch, takže je místnost opticky větší. Absence sprchové vaničky je také způsob, jak snadno udržet čistotu, jelikož zde nejsou žádné mezery, ve kterých by se usazovaly nečistoty a vodní kámen.
Prohlédněte si všechny blogy