Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Přírodní kámen v koupelně - jak ho začlenit do interiéru?

prosinec 2021
EASYKámen je odolný, nadčasový a především mimořádně stylový. Není divu, že je v interiérovém designu tak populární. Jak tedy můžeme začlenit přírodní kámen do koupelny?

Koupelna je místem se specifickým, velmi vlhkým mikroklimatem. Při výběru dokončovacího materiálu se musíme zaměřit na ten, který je odolný. To je jeden z důvodů, proč je přírodní kámen perfektní volbou. Jak jej lze použít a co použít místo něj?

obsah
  1. Přírodní kámen v koupelně
  2. Přírodní kámen pro různé dekory
  3. Koupelna z přírodního kamene – proč bychom o ní měli přemýšlet?

Přírodní kámen v koupelně


Kámen je mimořádně elegantní materiál a lze jej použít mnoha způsoby. Úžasně bude vypadat koupelna z přírodního kamene, která pokrývá všechny povrchy. Můžeme jej také umístit na jednu nebo více stěn, nebo pouze na podlahu. Pokud nejste přesvědčeni o umístění kamene na velké ploše, můžete uvažovat o kamenných doplňcích nebo dekoracích, protože zajímavého efektu lze dosáhnout i tímto způsobem.

Přírodní kámen je velmi univerzální a hodí se k různým materiálům. Skvělého efektu dosáhnete při kombinaci se dřevem, keramikou, moderním lesklým nábytkem, mozaikou nebo tapetami – výběr je nekonečný. Kámen se hodí do tradičních i moderních interiérů. Vypadá skvěle v koupelnách s vanou, s běžnou sprchovou zástěnou nebo s Walk-in zástěnou.

Přírodní kámen pro různé dekory

Existuje mnoho druhů přírodního kamene. V koupelně lze použít jakýkoli druh kamene, pokud je povrch impregnovaný. Pokud se rozhodnete pro méně odolný druh, kámen by měl představovat pouze doplněk celého interiéru. Na druhou stranu, pokud je odolný, lze jej také umístit na podlahu a na stěny. Pokud hledáte něco lehkého, můžete si vybrat mramor, který vypadá úchvatně v luxusních koupelnách nebo v moderním glamour stylu. Břidlice a žula jsou tmavší, mohou být cínové, šedé nebo černé barvy a vypadají skvěle v moderních koupelnách.
Přírodní kámen v koupelně - jak ho začlenit do interiéru?

Koupelna z přírodního kamene – proč bychom o ní měli přemýšlet?

Trendová koupelna je snem mnoha lidí. Díky úžasnému vzhledu kamene můžete velmi snadno dosáhnout zajímavého efektu. To je nesporná výhoda tohoto materiálu. Máte svobodu, pokud jde o kombinování různých materiálů, textur a barev. Kámen vypadá skvěle v kombinaci s jakýmkoli dekorem. Je elegantní a stylový a dodává dekoraci vznešenost. Každý kámen je trochu odlišný, pokud jde o zrno a odstíny a díky tomu je každý vnitřní prostor originální a jedinečný.
Přestože je kámen spojen s něčím těžkým a zdrcujícím, může být začleněn do místností jakékoli velikosti. V menších koupelnách vynikne více světlý kámen, který místnost prosvětlí a opticky zvětší.

Nesmíte zapomenout na funkčnost. Přírodní kámen je extrémně odolný a voděodolný, což je zvláště důležité v koupelnách. Pokud se pro toto řešení rozhodneme, můžeme si být jisti, že koupelna bude po mnoho let vypadat perfektně.

Náhrady přírodního kamene

Navzdory výhodám, které kámen má, není tento materiál zcela bez nevýhod. Je chladný a může být kluzký, křehký a pórovitý. Je i drahý. Naštěstí v dnešní době existují technologie, které umožňují snížit alespoň některý z těchto nedostatků. Kromě toho existují náhražky přírodního kamene, které vypadají stejně krásně a zároveň jsou levnější.

Místo kamene se někdy používají keramické dlaždice, které jsou odolné a tvrdé. Kamenné obklady se vyrábí v různých provedeních a lze je najít v nabídkách mnoha výrobců. Mohou vypadat zajímavě a do určité míry připomínají kámen, ale i ty technologicky nejvyspělejší se mohou vzhledově lišit od skutečného kamene.

Při hledání kamenných náhražek stojí za zvážení porcelánové dlaždice. Jsou podkategorií keramických dlaždic, ale čím se liší od běžných dlaždic, jsou malé částice jílu. To se promítá do hustší struktury a tím jsou dlaždice méně propustné. Kromě toho porcelán nabízí více designových možností. To znamená, že dokáže dokonale napodobit různé materiály. Porcelánové dlaždice mohou připomínat samotnou kůži, dřevo nebo kámen. Snadno se umísťují a mohou mít drsný povrch, což je činí ideální pro použití na podlahu u vany nebo v prostoru sprchové zástěny.

Dalším vynikajícím řešením je křemen. Nejčastěji se používá na kuchyňských linkách. Křemen je vyroben kombinací částic křemene a polymerní pryskyřice. Tento materiál dává tvarově velké možnosti, takže dokáže úspěšně imitovat přírodní kámen.
Prohlédněte si všechny blogy