Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Ochranné zástěny v kanceláři

duben 2021
SafeScreenOchranné zástěny jsou na trhu již nějakou dobu a za posledních několik měsíců se zařadily mezi běžné vybavení kanceláří, obchodů i zákaznických center. Díky různým typům  ochranných zástěn je možné zvolit variantu, která nejen zvýší bezpečnost zaměstnanců, ale také dobře zapadne do uspořádání prostoru a designu jejího interiéru.

Stačí se podívat na produktové řady nabízené společností SanSwiss. SanSwiss je lídrem ve výrobě špičkových sprchových zástěn. S příchodem COVIDu se naše potřeby změnily. Společnost SanSwiss proto využila svých odborných znalostí ve výrobě produktů s použitím tvrzeného skla k přípravě produktové řady ochranných zástěn - SafeScreen. Můžete si vybrat ze zástěn na pracovní stůl, recepční stůl a paravánů. Jsou k dispozici v mnoha standardních i zvláštních rozměrech.

obsah
  1. Jak čistit ochranné zástěny?
  2. Zástěny zajišťují bezpečnost v kanceláři, obchodě i u zákaznického pultu
  3. Skleněné ochranné zástěny – alternativa k plexisklu

Jak čistit ochranné zástěny?

Za současné epidemiologické situace je nanejvýš důležité často dezinfikovat veškeré užitné povrchy a to pomocí účinných čističů - obvykle na bázi alkoholu. To však může některé materiály poškodit. Mějte to při výběru ochranných zástěn na paměti.

U ochranných zástěn SanSwiss SafeScreen se nemusíte čištění obávat. Každá ochranná zástěna je vyrobena z bezpečnostního skla. Proto můžete povrch bezpečně čistit i silnými prostředky. To je obrovská výhoda  ve srovnání se zástěnami z plexiskla, které lze čistit pouze přípravky určenými pro akrylové plexisklo.
Ochranné zástěny v kanceláři

Zástěny zajišťují bezpečnost v kanceláři, obchodě i u zákaznického pultu

Ochranné zástěny lze využít nejen v kancelářských prostorech, ale také v hotelových recepcích, restauracích, kadeřnictvích, zdravotnických centrech, na úřadě a jakémkoli jiném místě, kde dochází k osobnímu kontaktu se zákazníkem. Možnost vybrat ochranné zástěny o různých výškách Vám umožňuje vytvořit účinnou antivirovou bariéru na každém z těchto míst. V současné době nemůže nikdo zaručit, že osoba, se kterou komunikujete, není infikována. Na všech místech je třeba dbát maximální opatrnosti.

Zaměstnavatel, který se neomezí na povinné nošení respirátorů a případně rukavic, ale zvolí toto řešení, výrazně zvýší bezpečnost svých zaměstnanců. Ochranné zástěny snižují pravděpodobnost, že zaměstnanci onemocní, čímž se také snižuje riziko problémů s organizací práce nebo s odstávkami kvůli četným odchodům zaměstnanců na nemocenskou.

Skleněné ochranné zástěny – alternativa k plexisklu

Ochranné zástěny z plexiskla jsou sice levnější, ale z dlouhodobého hlediska nemusí být  tou nejlepší volbou. Tvrzené, bezpečnostní sklo i plexisklo tvoří bariéru proti šíření mikroorganismů - bezpečnostní sklo však lze snáze a efektivněji dezinfikovat bez rizika poškození povrchu.

Dalším faktorem, který je dobré vzít v úvahu, je délka životnosti ochranné zástěny. Zástěny z plexiskla se při běžném používání časem poškrábou. Nevypadá to příliš esteticky, což se může v očích zákazníků negativně promítnout do celkové image dané kanceláře nebo recepce. Škrábance a drážky navíc výrazně ztěžují čištění. Ochranné zástěny ze skla jsou naproti tomu extrémně odolné a mají velmi dlouhou životnost. Nebudou ovlivněny nárazy a během jejich používání se neobjeví žádné škrábance. Zástěny nabízené společností SanSwiss jsou vyrobeny ze skla o tloušťce 6 mm a vyhovují požadavkům normy EN 12150/1. Skleněné ochranné zástěny budou po celé roky vypadat bezchybně, což se o zástěnách z plexiskla nedá říci.

Ochranné zástěny znamenají bezpečnost a estetiku

Skleněné ochranné zástěny jsou tedy výrazně odolnější vůči poškození, než zástěny z plexiskla a zároveň poskytují spolehlivou ochranu proti koronaviru. Výrobky SanSwiss jsou navíc nejen funkční, ale také mimořádně estetické. Mají elegantní povrch v barevném provedení Aluchrom (lesklá stříbrná), nebo v matné černé barvě. Možnost výběru z barevných provedení Vám usnadní sladění modelu s daným prostorem.

Ochranné zástěny nijak nenaruší design celého interiéru. Stanou se spíše jemným doplňkem celku. Navzdory tomu,  že se jedná především o vybavení pro zvýšení bezpečnosti, zvýrazní ochranné zástěny také styl interiéru a zvýší prestiž Vaší společnosti. Toto řešení má tedy samé výhody. Na Vás je pouze určit si, jaká máte od ochranné zástěny očekávání a vybrat si model a velikost, které budou do dané místnosti nejlépe pasovat.
Prohlédněte si všechny blogy