Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Návrh koupelny se sprchovými kouty SanSwiss

leden 2020
Možnost navrhnout si ve vlastním domě koupelnu a dokonale ji přizpůsobit svým potřebám je na jedné straně poměrně velkou výzvou, na druhé straně ale také projektem, který se vyplatí, pokud dodržíte několik podstatných věcí. Jestli si k navržení Vaší koupelny přizvete odborníka nebo se do toho pustíte sami, přitom nehraje žádnou roli.

1. Návrh koupelny - půdorys místnosti

Než s navrhováním začnete, musíte vzít v potaz půdorys místnosti. Je Vaše koupelna malá nebo velká? Je v místnosti okno nebo jej lze v rámci renovace vybudovat? Strop je rovný nebo šikmý? Tyto okolnosti výrazně ovlivňují zařizování a vybavení koupelny. Pro instalaci sprchové zástěny nabízí Sanswiss mnoho sérií, které si můžete objednat v různých variantách a v rozměrech podle potřeb Vaší koupelny. Včetně atypických řešení (zkosení, výřezy, zkrácené boční stěny atd.).

Přečtěte si příspěvky „Podkrovní koupelna - Jak ji dobře navrhnout" a „Koupelna bez okna: jak ji dobře navrhnout?".
Návrh koupelny se sprchovými kouty SanSwiss
Koupelna s normálním půdorysem Vám při navrhování nabízí více možností. Při navrhování myslete na to, že nejdůležitější je zajistit, aby koupelna odpovídala Vašim potřebám - výběru vhodné sprchové zástěny klidně věnujte více času. Čím je sprcha prostornější, tím je také komfortnější - a ve velkoryse navrženém prostoru sprchové zástěny se po dlouhém pracovním dni dokonale zrelaxujete. Pokud Vám to prostor dovolí, je instalace sprchové zástěny v úrovni podlahy (walk-in) jistě dobrou volbou!

2. Návrh koupelny - barva

Výběr barevné úpravy koupelny je velmi důležitý, protože dodatečné změny jsou pracné a velmi nákladné. Proto byste si měli na jedné straně promyslet, jaké barvy máte rádi a jakému stylu dáváte přednost, na druhé straně byste se neměli nechat ovlivnit módními trendy, které jsou v současné době populární, ale za nějakou dobu by se Vám už nelíbily.  Nechte se inspirovat četnými ukázkami na internetu nebo v časopisech o bydlení, zaznamenejte si, jaké barvy, vzory a motivy se Vám líbí. K tomu doporučujeme také našeho rádce: „Jakou barvu bych vybrat do koupelny?".

3. Návrh koupelny - styl

Barevná podoba prostoru je jeden aspekt, ale musíte si promyslet také styl, v jakém chcete koupelnu zařídit, protože ten ovlivňuje jak výběr vybavení, tak také doplňků.
Momentálně jsou velmi žádány koupelny ve stylu hygge, ale ne každý má rád takové subtilní jemné barvy. Pro ty, kteří dávají přednost výrazným barvám, tvarům a detailům, je zde například koupelna v newyorském stylu - oblíbený, ale náročný styl, ve které lze koupelnu zařídit.
Prohlédněte si všechny blogy