Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Moderní sprchové kouty: trendy roku 2021

září 2021
EASY Vertikální liniePrvní věc, kterou je třeba mít na paměti při zařizování koupelny, je její funkčnost. Výzdoba by však neměla být ignorována. Koupelna by měla být esteticky příjemná, aby její použití bylo příjemným zážitkem. Trendy v interiérovém designu se čas od času mění, včetně koupelnových trendů. Jaké sprchové kouty budou letos populární?

Navzdory velkému množství designových stylů, v koupelnovém designu stále dominuje moderní styl. V reakci na rostoucí poptávku po inovativním sanitárním vybavení je v obchodech stále více možností. Letos můžeme pozorovat jasné pokračování loňských trendů.

obsah
  1. Moderní sprchové kouty – podívejte se, co bude in v roce 2021
  2. Moderní koupelna – proč sprchová zástěna?
  3. Moderní sprchové zástěny bez vaničky, nebo s velmi plochou vaničkou
  4. Sprchový set a sprchový kout, které spolu ladí

Moderní sprchové kouty – podívejte se, co bude in v roce 2021

Moderní styl je spojen s jednoduchostí. Důležitý je minimalismus - zbavit se  příliš mnoha vzorů a bohatého zdobení. Krása moderního stylu spočívá v jeho jednoduchosti a skromné eleganci. Už nějakou dobu pozorujeme, že předmontované sprchové boxy se stávají minulostí. Jsou masivní a v kombinaci s vysokou vaničkou se nehodí k modernímu stylu. Mohou být však využity v roubenkách a dřevostavbách, kde je vyžadována rychlá a snadná instalace.

V dnešní době lidé dávají přednost individualismu a sladění sprchové zástěny s koupelnou. Moderní sprchové kouty jsou stylové a skleněné. Sprchová vanička je často velmi plochá, nebo vůbec žádná. Stále běžnější jsou sprchové zástěny typu Walk-in. Působí lehce a decentně. Jedná se o minimalismus v nejčistší formě. Tyto sprchové zástěny sprchové zástěny jsou nejen pohodlné a praktické, ale také stylové. Výběrem takového řešení získáte mimořádnou výzdobu koupelny, která zdůrazní její styl.

Moderní koupelna – proč sprchová zástěna?

V moderním stylu je ceněn prostor, což je vidět na návrzích renomovaných designérů. Touha po optickém zvětšení koupelny je jedním z důvodů, proč většina lidí investuje do kvalitní sprchové zástěny. Zabírá mnohem méně místa než vana, takže dokonale zapadá do moderního interiéru. Získáte tak větší prostor, který lze využít k umístění regálů nebo skříní. Zajímavým nápadem je vytvořit originální nástěnnou dekoraci, například z šestiúhelníkových dlaždic. Nezapomeňte šetřit vodou. Koupání ve vaně vyžaduje mnohem více vody. Uvidíte, že budou Vaše účty za vodu mnohem nižší, pokud dáte přednost sprchování.
Moderní sprchové kouty: trendy roku 2021

Moderní sprchové zástěny bez vaničky, nebo s velmi plochou vaničkou

Obzvláště oblíbené jsou výše zmíněné sprchové zástěny typu Walk-in. Nemají sprchové dveře a sprcha je oddělena od zbytku koupelny skleněnou zástěnou. Taková sprchová zástěna vyžaduje instalaci lineárního odtoku. Koupelna s takovou sprchovou zástěnou vypadá lehce a decentně. Sprchový kout bez sprchové vaničky je velmi stylovým řešením, ale vyžaduje dobře naplánovat renovaci koupelny, návrh instalace, odtoku atd.
Univerzální možností je moderní sprchová vanička. Díky tomu bude mít sprchový kout velmi dobrou funkčnost – stejně jako by v něm byl lineární odtok, a zároveň, její instalace nezabere mnoho práce. To však neznamená, že budou všechny sprchové vaničky dostupné na trhu dobrou volbou. Ideální vanička by měla být stejně minimalistická jako celý sprchový kout. Vysoké modely tedy nejsou dobrý nápad. V ideálním případě by měla být vanička superplochá, tak jako sprchové vaničky ze sortimentu SanSwiss. Celá sprchová vanička je potom tak plochá, že máte pocit, jako byste stále chodili po podlaze.

Sprchový set a sprchový kout, které spolu ladí

Jakmile si vyberete kvalitní sprchový kout včetně sprchové vaničky, musíte zvolit sprchový set. Zvažte geometrické a jednoduché tvary. Nejlepší volbou je vestavěný set, který je méně viditelný a minimalistický. Snadněji se čistí a perfektně zapadá do moderní koupelny.

A co zastánci vany?

Nejčastěji se členové domácnosti dělí na milovníky vany a ty, kteří preferují sprchování. Máte-li velkou koupelnu, můžete si pořídit sprchový kout i vanu. Obě řešení lze i spojit – sprchový kout SanSwiss se zkrácenou boční stěnou může volně navazovat na vanu. Ve většině případů je však prostor poněkud omezený. Zde přichází na řadu vanová zástěna. Lze ji snadno namontovat na jakoukoli vanu. Díky ní budete moci relaxovat v dlouhé lázni nebo si užít rychlého sprchování. Všichni tak budou spokojení.

V moderní koupelně nemůžete mít barevné volné sprchové závěsy, které se ještě někdy vyskytují v českých domácnostech. To nevypadá moc dobře. Pokud má být koupelna moderní a elegantní, skleněná sprchová zástěna je nutností. Může to být hladká skleněná tabule, nebo s elegantními profily. Obě řešení budou vypadat skvěle. Vanové zástěny, které budou v moderním interiéru vypadat skvěle, najdete v nabídce SanSwiss.
Prohlédněte si všechny blogy