Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Minimalistická koupelna: jak ji vytvořit?

červenec 2020
Zatímco před několika lety dominoval interiéru drahý ozdobný design, nyní je zpět zlaté pravidlo módy: méně je někdy více. Minimalistická koupelna se této zásady drží, a když se realizace povede, může být velmi působivá. Jak se nedopustit chyby? Doporučujeme našeho průvodce.

Minimalistická koupelna: prostor

Základem minimalismu je omezit věci v koupelně na ty nezbytné – nebo aby to tak alespoň vypadalo. Co nedoporučujeme, jsou surové betonové zdi i podlahy a walk-in zástěna uprostřed místnosti. To, co vypadá dobře v magazínu o interiérovém designu, má zřídka kdy smysl v praxi.

Kromě typického vybavení koupelny - což bývá sprchový kout, toaleta a umyvadlo - budete také potřebovat poličky, skříňky a pračku (pokud na ni tedy nemáte jiné určené místo). To ale neznamená, že vše musí být vidět na první pohled. Šikovně rozmístěte skříňky nebo schovejte pračku za posuvná dvířka (inspirovat se můžete u japonských posuvných "shoji" dveří). Sprchová zástěna SanSwiss z kolekce BLACK LINE EASY bude k takové stěně pasovat skvěle.

Minimalistická koupelna: tvary

Nezáleží na tom, zda pro Vaši koupelnu vyberete opakující se čtvercové, obdélníkové nebo kruhové vzory. Nejdůležitější je se jednoho typu tvaru držet, aby k sobě vše ladilo. Nejsnazší je vše sladit do obdélníků, už proto, že koupelnový nábytek je právě v tomto tvaru nejdostupnější. Vyhněte se také viditelným madlům, složitě tvarovaným koupelnovým bateriím a zbytečným dekoracím.

Minimalistická koupelna: barvy

Nejpoužívanějšími barvami v minimalistické koupelně jsou odstíny šedé, bílé a černé. Do jisté míry jsou tato řešení známá z koupelen v newyorském stylu. Můžete vybrat i jinou barvu ve spíše studeném odstínu. A i když dřevo je spojováno hlavně s jinými typy interiéru, i sem mohou být dřevěné akcenty vhodně integrovány. Umyvadlová skříňka nebo dřevěná komoda jsou dobrým způsobem, jak koupelně dodat osobitý vzhled.
Prohlédněte si všechny blogy