Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Lamelové panely pro koupelnu bez tajemství

srpen 2023
Lamelové panely pro koupelnu bez tajemstvíMnožství dostupných povrchových materiálů nás vybízí k experimentování s trendy a zpestření aranžmá. Stále oblíbenější jsou například lamelové panely. Co jsou zač a budou se hodit do každého interiéru?

Lamelové panely jsou dekorativním prvkem, který se používá jako doplněk stěn a stropů. Pokud se rozhodneme pro toto řešení, získá místnost hloubku a trojrozměrný efekt. Lamelové panely na stěnách nám umožní rychle a snadno proměnit celý interiér. Instalace lamelových panelů není složitá a ne nadarmo po tomto řešení s oblibou sahají zkušení interiéroví designéři. Nejčastěji se lamelové panely umisťují do obývacího pokoje nebo ložnice, ale bude dobrým nápadem také koupelna vyzdobená lamelovými panely?

obsah
  1. Budou lamelové panely fungovat v koupelně?
  2. Lamelové panely ve sprše
  3. Jaké lamelové panely zvolit do koupelny?
Lamelové panely pro koupelnu bez tajemství

Budou lamelové panely fungovat v koupelně?

Ačkoli se s lamelovými panely v koupelně nesetkáváme tak často, přesto jsou zajímavou možností. Jen musíme mít na paměti, že tato místnost má specifické mikroklima a vysokou úroveň vlhkosti. To znamená, že ne každé dřevěné lamelové panely budou nutně dobře fungovat. Existují však i výrobky, které jsou vyrobeny z jiných materiálů. Pokud někomu záleží na dřevě, pak může zvážit voděodolné dubové panely. Budou se hodit do tradičních i moderních interiérů. Jednou z výhod tohoto řešení je, že ačkoli díky nim uspořádání vypadá skvěle, nezaberou mnoho místa. Pokud se rozhodneme pro dřevěné lamelové panely na stěnu, můžeme interiéru dodat teplejší atmosféru. Obvykle se umísťují na stěnu, ale dobře vypadají i na stropě a jako příčka. Dveře s lamelovými panely budou rozhodně originální.

Lamelové panely ve sprše

Jedním z netradičních míst, kam lze umístit dekorativní lamelové panely, je vnitřní strana sprchového koutu. Zde je lepší se dřeva vzdát, ale existují alternativy, které jsou odolné vůči vodě a vypadají skvěle. Příkladem jsou keramické lamelové panely. S jejich pomocí můžeme snadno oddělit koupací prostor, nechat sprchový kout vyniknout a zvýšit jeho dekorativní hodnotu. Neuvěřitelného efektu dosáhneme, pokud použijeme lamelové panely s LED osvětlením.
Lamelové panely pro koupelnu bez tajemství

Jaké lamelové panely zvolit do koupelny?

Jak již bylo zmíněno, ne každý typ lamelových panelů je vhodný do koupelny. Podívejte se na možnosti, které se v této místnosti používají nejčastěji.

Dřevěné lamelové panely

Jedná se o nejběžnější a nejzřejmější volbu. Právě se dřevem jsou lamelové panely spojeny. Zatímco v jiných místnostech na tom příliš nezáleží, v koupelně se musíte zaměřit na to, co je odolné proti vlhkosti. Panely prémiové kvality se vyrábějí z dubového nebo exotického dřeva, jsou však nákladné a je nutné je pravidelně impregnovat.

Keramické lamelové panely

Další zajímavou možností jsou keramické lamelové panely. Dodávají se v různých barvách, takže je můžeme snadno sladit s dekorem a dominantními barvami. Jako příklad lze uvést koupelnu zařízenou v moderním glam stylu, kde se počítá s elegancí a šikem, dobrým návrhem by byly černé lamelové panely. Naopak pokud je zařízena ve skandinávském stylu nebo je malá a investor by ji rád opticky zvětšil, budou se hodit bílé panely. Kromě dřevěných a keramických existují i lamelové panely z jiných materiálů a také tapety s efektem lamelových panelů.

Kolik stojí lamelové panely?

Už tedy víme, jaké lamelové panely můžeme umístit a kam, ale kolik stojí? Na to neexistuje jednoduchá odpověď, protože to do značné míry závisí na materiálu, ze kterého jsou vyrobeny. Ceny za kompozitní nebo sádrové lamelové panely budou zcela jiné než ceny za prémiové výrobky nebo exotické dřevo. Nejlepší je hned si stanovit rozpočet a ověřit si, jaké možnosti se do něj vejdou.
Prohlédněte si všechny blogy