Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Koupelny bezpečné pro děti

září 2021
Koupelny bezpečné pro dětiExistuje spousta možností, jak zajistit dětem bezpečí. I při navrhování domu myslete na bezpečí svých dětí. Jednou z místností, kde se nehody stávají, je koupelna. Jak byste ji měli zařídit?

Všichni víme, že narození dítěte změní život rodiny o 180 stupňů. Mladí rodiče se dívají na mnoho věcí jinak, včetně toho, jak je jejich dům zařízený. Při navrhování koupelny pamatujte, že by neměla být pouze atraktivní, ale také praktická. Ideálně by mělo být používání pro děti také pohodlné.

obsah
  1. Koupelny bezpečné pro děti
  2. Koupelny bezpečné pro děti – jednoduchá řešení
  3. Nábytek a doplňky vhodné pro děti

Koupelny bezpečné pro děti

Bezpečí je samozřejmě prioritou při plánování interiéru a zařízení koupelny. Zvýšenou pozornost vyžaduje sprchový kout nebo vana. Dítě může vypadnout z vany nebo uklouznout, pokud je už schopné vylézt samo. Je zde také riziko pádu či uklouznutí na kluzké podlaze při sprchování.

Je třeba se zaměřit i na toaletu. Pokud možno, toaletní mísa by měla být nízko, aby děti nespadly. Kromě toho je nejlepší mít pomalu zavírací toaletní prkénko, aby děti nebouchlo. Speciální kryt toaletního prkénka je dobrou volbou pro malé děti. Mnohdy může být problém i s umyvadlem. Je třeba ho umístit a zařídit tak, aby ho děti používaly bezpečně. Teď už víte, jak by měla bezpečná koupelna vypadat, nyní je čas podívat se na to, jak ji zařídit.

Koupelny bezpečné pro děti – jednoduchá řešení

SanSwiss doporučuje i vanové zástěny, které mohou být namontovány skoro na každou vanu. Pokud jsou vanové zástěny přichyceny napevno, nemůže dítě vypadnout z vany. Navíc děti nepostříkají celou koupelnu – a nehrozí tak riziko pádu na kluzké podlaze.

Pokud plánujete sprchový kout, vyhněte se sprchové zástěně s vysokou vaničkou. Malé nožičky, které do ní vstupují a vystupují z ní, mohou snadno ztratit rovnováhu. Dítě přepadne a může se zranit. Sprchový kout bez vaničky, například s přímým odtokem, je mnohem lepším řešením. To však vyžaduje další náklady a spoustu práce. Místo toho zvažte pořízení zcela ploché sprchové vaničky, jakou nabízí SanSwiss. U tohoto modelu není velký rozdíl mezi výškou vaničky a podlahou, takže i mladší dítě se bude cítit bezpečně. Plochou vaničku lze také připevnit k podlaze. Ať už máte vanu nebo sprchu, nezapomeňte na protiskluzovou podložku.

Položte nízkou stoličku vedle toalety a umyvadla. V obchodech je mnoho různých provedení. Ne všechny jsou však stejně dobré. Nejlepší modely jsou ty s protiskluzovým povrchem na dně a na stupátku, kde dítě bude stát.

Nábytek a doplňky vhodné pro děti

Dětská koupelna by neměla zahrnovat skleněné doplňky, které by mohly být na dosah dítěte. Zubní pasty a kartáčky by měly být uschovány na držácích nebo v plastových kelímcích. Vyhněte se používání oblázků nebo jiných malých dekorací, kterými by se mohly děti udusit. V koupelně také skladujeme prací a čisticí prostředky. Musí být umístěny mimo dosah dítěte. Proto je nejlepší investovat do vysokých skříněk, aby děti nemohly dosáhnout na žádnou chemikálii. Kromě toho, děti mají jejich vlastní mycí prostředky, stejně jako hračky. Toto v kombinaci s prostředky rodičů a čisticími prostředky může způsobit nepořádek. Abyste tomu zabránili, uvažujte nad používáním různých typů boxů a organizérů.

Koupelna jenom pro děti?

V domech, kde jsou dvě koupelny, uvažujte nad vytvořením jedné z nich jenom pro děti, obzvláště pokud je v domě více jak jedno dítě. To umožní rodičům mít jejich vlastní místo, kde mohou odpočívat bez rizika klopýtnutí přes gumové hračky, zatímco děti budou mít koupelnu, která je přizpůsobena jejich potřebám.

V takové koupelně by měla být zařízení instalována dostatečně nízko pro děti. Můžete mít speciálně pro děti, malé a barevné, ale bude to značný výdaj a děti z toho rychle vyrostou. Proto stačí instalovat koupelnová zařízení nízko a poté vyzdobit prostor příslušenstvím vhodným pro děti. S růstem dětí se koupelna bude měnit. Bude mít veselé barevné kelímky, místo pro uložení hraček, protiskluzové podložky, nízko visící zrcadlo a držáky na ručníky. Prostor koupelny bude doslova kouzelný a navíc bude koupelna vhodná pro děti.
Prohlédněte si všechny blogy