Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Koupelna ve skandinávském stylu

říjen 2020
Koupelna ve skandinávském styluSkandinávský styl koupelny je stále populární. Světlé, teplé, přírodní interiéry plné světla se stejně dobře hodí k nám, jako do chladné a tmavé Skandinávie. Jak zařídit skandinávskou koupelnu? Přesvědčte se sami, že to není tak těžké!

Koupelna ve skandinávském stylu je interiér, kde dominuje bílá a šedá. Tyto barvy doprovází přírodní materiály jako dřevo a kámen. Skandinávský styl na sebe může brát minimalistickou a strohou podobu nebo se ubírat směrem útulného prostoru pro celou rodinu.

Koupelna ve skandinávském stylu - charakteristika

Skandinávská koupelna by měla být:
  1. jasná a světlá; s barvami s bílým, modrým či šedým základem,
  2. hřejivost díky přírodním materiálům, jako jsou dřevo, přírodní tkaniny nebo proutí,
  3. pohodlná a útulná, v souladu se stylem hygge.
Koupelna ve skandinávském stylu
Koupelna ve skandinávském stylu nepotřebuje honosné barvy. Dominují jí béžové a pastelové tóny a pravé dřevo. Dřevo může být přírodní bez povrchových úprav, bělené nebo natřené na bílo. Nejlépe buk, jasan, borovice nebo dub. Bílý nebo velmi světlý není jen nábytek, ale také stěny, podlahy, sanitární zařízení a dekorace.

Skandinávská koupelna by neměla postrádat velká zrcadla - např. typické kulaté zrcadlo na koženém opasku. Pokud má místnost okna, nezakrývejte je závěsy nebo roletami - zbytečně by omezovaly přístup drahocenných slunečních paprsků. Blízkost přírody mohou do interiéru vnést koupelnové doplňky, jako jsou mističky na mýdlo napodobující kámen nebo rostliny. Do skandinávského stylu perfektně zapadají také nabílené dřevěné police.
Čemu se vyhnout?

Koupelna ve skandinávském stylu se sprchovým koutem

Skandinávský styl je ideální pro malé koupelny. Jasné barvy, dostatek světla a určitý minimalismus umožňují vytvořit pěkný interiér i na malé ploše. Tento styl opticky zvětšuje prostor a budí dojem svěžesti a čistoty. Tkaniny ve formě koberců, ručníků a županů (které není potřeba skrývat) naproti tomu vytvářejí přátelskou, útulnou a domáckou atmosféru.

Koupelna ve skandinávském stylu znamená také pohodlí a ergonomii, takže při jejím navrhování volíme stále častěji praktickou sprchu než vanu. Minimalistický sprchový kout typu walk-in nabízí záruku pohodlí a svobody a odpovídá duchu skandinávského designu. SanSwiss nabízí širokou škálu sprchových koutů typu walk-in s možností výběru barvy profilů.

Z hlediska skandinávského stylu je důležité osvětlit prostor, ve kterém je sprcha umístěna. Je dobré zvolit přirozené světlo, ale pokud v místnosti není okno, vsaďte na praktické bodové osvětlení, které vytvoří skvělou atmosféru.
Prohlédněte si všechny blogy