Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Koupelna v klasickém stylu – jak ji uspořádat?

červenec 2020
Koupelna v klasickém styluKoupelna v klasickém stylu je prostě nadčasová a nikdy nevyjde z módy. Bílá barva v koupelně byla po jistou dobu považována za „nudnou”, ale teď jednoznačně získává znovu na oblibě. V harmonické, jednoduché a vkusně dekorované koupelně se každý cítí dobře. Jaké další výhody má klasický styl v koupelně? Jak uspořádat koupelnu v klasickém stylu i v panelovém bytě?

Koupelna v klasickém stylu je „bezpečnou“ volbou. „Klasika” se nevyznačuje jen jednoduchostí a elegancí, ale také svým promyšleným minimalismem. Díky tomu může být klasický styl základem, který přizpůsobíte současným trendům a neomrzí Vás. Spojencem klasického stylu v koupelně je právě bílá barva.

Koupelna v klasickém stylu – inspirace

Klasickým koupelnám vévodí kromě bílé barvy také minimalismus. Klasická koupelna pak tvoří základ, který se dá uspořádat buď lehce „retro“, nebo moderněji – záleží na Vašem vkusu a potřebách. Dodejme ještě, že koupelna v bílém nemusí být čistě bílá! Bílá barva totiž vypadá skvěle v kombinaci s pravým dřevem, černou, zlatou, s chromovanými prvky a také s velmi módními botanickými prvky – to vše nám umožnuje vytvářet zajímavé uspořádání interiéru. Čím dál více jsou také k dostání doplňky v různých odstínech šedé, kterými můžete interiér neutrálně doladit.
Koupelna v klasickém stylu – jak ji uspořádat?
Koupelny v klasickém stylu se vyznačují kombinací tradičních řešení v moderní podobě. To je obzvláště důležité, když vybíráte vanu nebo sprchový kout, protože ty budou udávat tón celé místnosti. Sprchové zástěny z kolekce WHITE LINE jsou spojením „bezpečné“ klasické bílé a moderního, propracovaného designu forem. Matně bílé provedení sprchových koutů dnes patří mezi ty nejzajímavější koupelnové trendy.

V interiérech v klasickém stylu je důležité všechny prvky dobře uspořádat, myslet na správné rozměry a symetrii. To neznamená, že musí být interiér strohý a přehnaně minimalistický - uspořádání by mělo odpovídat funkci, Vašim potřebám. Je dobré využít mírný barevný kontrast a šikovně zvolené detaily, které celou místnost oživí – mírně výrazné doplňky, jako je stylový zrcadlový rám nebo elegantní lustr.
Klíčem k úspěchu při zařizování koupelny v klasickém stylu v panelovém domě je vyváženost barevných kombinací. Tlumené, zemité odstíny šedé nebo mramorování perfektně doplní nadčasové dekorace, kterým ideálně dominují béžové, krémové a popelavé barvy.

Koupelna v klasickém stylu má být pečlivě promyšleným interiérem. Koupelny v panelových domech často využívají bílou barvu, protože opticky zvětšuje prostor a navozuje pocit svěžesti a čistoty. Koupelna menších rozměrů může být celkově výzvou. Proto doporučujeme si proto pročíst našeho průvodce Malá koupelna - sprcha nebo vana?

Když je prostor omezený, klasická koupelna se sprchovým koutem je tou nejlepší volbou. Je-li řeč o sprchovém koutu pro menší koupelnu, ideální je rohový vstup nebo sprchová zástěna typu walk-in - ušetří to hodně místa. Je-li místnost úzká, můžete sprchový kout umístit tak, že vyplní prostor od jedné zdi ke druhé. Zvažte také instalaci sprchového koutu bez vaničky, přímo na dlažbu. Na stránkách SanSwiss najdete praktický konfigurátor sprchových koutů, kde můžete vybírat sprchový kout podle místa, které na něj máte k dispozici.
Prohlédněte si všechny blogy