Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Koupelna se šikmým stropem: může to fungovat?

duben 2020
Malý prostor může být problém. Ale co když není nedostatek místa a ke všemu má ještě místnost šikmý strop?

Často se při přeměně prostor v bývalých hospodářských budovách, jako jsou stáje nebo sklady obilí, na obytný dům ukazuje, že oddělení veřejného prostoru od soukromé části, pouze pro hostitele, znamená položit hlavní ložnici a koupelnu nahoře. Koupelna se šikmým stropem má šanci stát se jedinečným prostorem, ale musíte se s touto situací vyrovnat.

Koupelna se šikmým stropem: změřte využitelný prostor

Začněme definicí: využitelný prostor je takový, kde je vzdálenost ke stropu 190 cm. Obvykle se tato část místnosti používá k instalaci umyvadel, zrcadel a radiátorů. Na šikmé stěny lze naopak umístit toaletu, bidet nebo vanu. Sprchový kout lze umístit buď bez zkosení, nebo k šikmému stropu - SanSwiss nabízí celou řadu sprchových koutů, které lze přizpůsobit tak, aby se vešly pod šikmý strop. Důležité je, že si vyberete místo, které umožní pohodlný vstup do sprchového koutu.
Koupelna se šikmým stropem: může to fungovat?

Koupelna se šikmým stropem: chytrá řešení

Pokud to jen povrch a design interiéru umožňuje, doporučujeme vytvořit koupelnu otevřenou do hlavní ložnice. Nejenže to opticky zvětší prostor, ale také to umožňuje přirozené osvětlení, použití předmětů spojených s relaxací, ale ne typicky koupelnového nábytku - jako jsou např. lehátka.
V přestavěných budovách jsou ve střední části místnosti často stropy podepřeny mohutnými sloupy. Nelze je odstranit, ale lze je použít jako zajímavý prvek interiéru. Pokud je dostatečné osvětlení a větrání, mohou být poblíž sloupu umístěny květináče, zejména s popínavými rostlinami. Dalším řešením je umístit kolem sloupu věšáky. Zajímavým řešením bude také přilepení zrcadel kolem takového sloupu.

Koupelna se šikmým stropem: nápady na sprchové kouty

Doporučujeme Vám, abyste zapomněli na to, že sprchový kout musí být jen hranatý - sprcha v šikmém úhlu není vždy kompromisem, často je to neobvyklý tvar, který otevírá nové možnosti, například větší sprchový prostor nebo sedátko/lavička uvnitř, což usnadňuje používání pro lidi se sníženou pohyblivostí.

Sprchová zástěna bez sprchové vaničky je velmi dobrá volba – celá podlaha je ve stejné výšce, nic neruší přímé linie a liniový odtokový kanálek chrání podlahu před zaplavením.
Prohlédněte si všechny blogy