Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Kde nalézt inspiraci při zařizování koupelny?

červenec 2022
Časopisy o interiérovém designuChtěli byste svoji koupelnu zrekonstruovat, ale nemůžete si představit, čeho vlastně chcete dosáhnout. Znáte svá základní očekávání a možnosti, které Vám koupelna nabízí. Víte, zda chcete mít sprchový kout nebo vanu, zda tam bude místo pro bidet nebo ne, ale nedokážete přesně říci, na jaký designový styl cílíte. Kde se můžete nechat inspirovat?

obsah
  1. Zařízení koupelny není tak snadné, jak se zdá
  2. Časopisy o interiérovém designu jako inspirace při zařizování koupelny
  3. Koupelnové inspirace z portálů interiérového designu
  4. Koupelnové inspirace z webových stránek výrobců

Zařízení koupelny není tak snadné, jak se zdá

V dnešní době existuje řada materiálů, které jsou na trhu k dispozici a to samo o sobě může být problematické. I když se říká, že dobrého není nikdy moc, v tomto případě tomu tak nemusí být. Při rekonstrukci koupelny se potýkáte s mnoha dilematy a musíte určit, co se k sobě hodí a co raději vynechat. To je důležité, protože koupelna by měla být zařízena z praktického i estetického hlediska.

Vybavení koupelny, jako je např. sprchová zástěna, musí být ergonomické a poskytovat pohodlí při používání. Na druhou stranu vyladěné aranžmá napomáhá relaxaci a zpříjemní Vám rutinní péči o pleť. Pokud od začátku víte, co chcete, jste rozhodnuti jít určitým směrem nebo máte skvělý vkus, zvládnete plánování koupelny sami. Kdo se však cítí nejistě, ale chce mít záruku, že koupelna splní všechna jeho očekávání, měl by využít znalostí odborníků. Není třeba spěchat s kontaktováním uznávaného designéra, který Vám za poměrně vysokou cenu vyhotoví návrh na míru. Snad postačí koupelnové inspirace, kterých je v dnešní době dostatek. Kde je tedy najdeme?

Časopisy o interiérovém designu jako inspirace při zařizování koupelny

Prvním zdrojem cenných informací jsou pravidelně vydávané časopisy o interiérovém designu. Stačí zajít do nejbližší trafiky nebo do jakéhokoli jiného obchodu, který prodává noviny a najít alespoň pár titulů. Některé z nich hovoří o interiérovém designu obecně, jiné se zaměřují na konkrétní místnosti v domě. Je dobré si časopis před nákupem prolistovat, abyste se ujistili, že se daný časopis věnuje právě koupelnám.

Koupelnové inspirace z portálů interiérového designu

Stále častěji - místo knih a novin v tradiční papírové verzi - používáme k vyhledávání informací internet. Stačí zadat do vyhledávače frázi, která upřesní, co je potřeba, abychom okamžitě získali celý seznam rad. Kvůli přehlednosti rozdělují portály interiérového designu své články do různých kategorií, takže rychle najít ty, které se věnuji designu koupelen, není žádný problém.

Koupelnové inspirace z webových stránek výrobců

Rekonstrukce koupelny je zdlouhavá a obtížná. Jelikož má koupelna sloužit roky, je třeba její uspořádání promyslet do posledního detailu. Abyste měli jistotu, že vybavení je šité na míru individuálním potřebám a splní kvalitativně Vaše očekávání, vyplatí se přečíst si obsah, který výrobci koupelnového vybavení publikují na svých blozích. Získáte tak nezbytné informace, např. jakou sprchovou vaničku, vanu či sprchový kout si vybrat. SanSwiss je jedním z výrobců, kteří na svých webových stránkách zveřejňují spoustu užitečných rad. I na našem blogu se můžete nechat inspirovat!

Sociální média

Někdy nehledáte obsáhlé informace, ale jenom pár tipů, jaké barvy a materiály se k sobě hodí. Velmi pomohou fotografie koupelnového uspořádání. Jejich dokonalost je úžasná a mnoho použitých prvků lze vnést do různých prostor. Koupelnové inspirace najdete třeba i na sociálních sítích, je jich hodně na platformách jako Instagram nebo Pinterest. Facebook má vyhrazené skupiny, kde uživatelé sdílejí své tipy, rady a inspirace.
Prohlédněte si všechny blogy