Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Jaký typ skla zvolit pro sprchový kout?

červenec 2021
Sklo do sprchové zástěnyNení pochyb o tom, že skleněný sprchový kout vypadá mnohem lépe než plastový. Avšak vzhledem k tomu, že výrobci používají různé typy skla, vyvstává mnoho otázek a pochybností.

Jednou z klíčových otázek, na které se investoři při plánování stavby ptají, je dlouhá životnost. Zdálo by se, že sklo je křehké a sprchový kout musí být používán velmi opatrně, aby nedošlo k jeho poškození. Nic nemůže být vzdálenější pravdě. Sklo do sprchového koutu není vyrobeno z obyčejného skla. Co byste měli vědět a jak vybrat sklo sprchové zástěny?

obsah
  1. Sklo do sprchové zástěny: co hledat
  2. Nátěr odpuzující vodu: jistota, že sklo vždy září
  3. Výhody skleněné sprchové zástěny

Sklo do sprchové zástěny: co hledat

Při výrobě skla pro sprchové kouty se používá pouze bezpečnostní sklo (tvrzené sklo). Je až pětkrát odolnější proti ohybu a čtyřikrát odolnější proti náhlým změnám teploty než běžné netvrzené sklo. Je extrémně obtížné sprchové sklo poškodit nebo rozbít. Pokud se to stane, nemusíte se bát o vlastní bezpečnost a bezpečí svých blízkých – sklo se rozbije na spoustu drobných kousků s tupými hranami, které nikomu neublíží.

Čemu musíte věnovat pozornost jsou hrany, které jsou nejvíce náchylné k poškození. Mikrokazy objevující se na okrajích mohou zkrátit životnost skla, proto je velmi důležitá kvalita zpracování. Výběrem sprchové zástěny SanSwiss má investor zaručeno, že bude koupelna vybavena sprchovou zástěnou s vysoce kvalitním sklem, což je v souladu s evropskou bezpečnostní normou EN 12150-1:2000.

Před nákupem se také vyplatí podívat se na tloušťku, která se obvykle pohybuje v rozmezí 4-10 mm. Tloušťka se liší v závislosti na konstrukci sprchové zástěny. Výběrem produktů dobrého výrobce si můžete být jisti, že byly použity optimální parametry. Nejtlustší tvrzené sklo se používá pro bezrámové sprchové kouty a sprchové zástěny typu walk-in. Přestože je sklo těžší, je velmi pevné a nemusíte se bát, že sprchová zástěna spadne a sklo se rozbije.

Nátěr odpuzující vodu: jistota, že sklo vždy září

Sklo vypadá dobře, jen když je čisté. Až donedávna bylo čištění sprchové zástěny nepříjemné a na skleněném povrchu se tvořily nevzhledné skvrny. Nyní se tomu můžete vyhnout a vybrat si sprchový kout se speciální úpravou odpuzujícím vodu. Je to standardem u každé sprchové zástěny SanSwiss, což čištění velmi usnadňuje.

Ve sprchové zástěně, kde sklo nemá dodatečný ochranný povlak, voda teče v pramíncích a pak se hromadí v mikrokazech. Postupem času je obtížné nánosy odstranit. Povrch AQUAPERLE způsobuje, že voda stéká po skle ve formě kapek, čímž zabraňuje tvorbě usazenin.
Jaký typ skla zvolit pro sprchový kout?

Výhody skleněné sprchové zástěny

Skleněné sprchové kouty jsou v domácích koupelnách stále populárnější kvůli mnoha jejich výhodám. Především jsou extrémně odolné. Když zvolíte prvotřídní výrobek, můžete si být jisti, že na skle nebudou žádné škrábance nebo praskliny a že bude dlouho vypadat jako nový. Sklo je elegantní a stylové, zdůrazní krásu koupelny a dodá jí charakter. Na rozdíl od „plastových“ sprchových koutů, kde jsou dveře z umělé hmoty, je sklo estetické. Kromě toho lze každý prvek sprchové zástěny – sklo, profily, spojovací části navrhnout samostatně a díky tomu bude kabina nedílnou součástí návrhu.
Vzhledem k tomu, že skleněné sprchové zástěny na míru lze přizpůsobit Vašim potřebám, sprchový kout může mít takovou velikost, jakou Vám koupelna umožňuje. Stane se její nedílnou součástí. Nelze přehlédnout ani otázku čištění. Nejlepší je okamžitě investovat do modelu s povrchovou úpravou AQUAPERLE, která zajistí, že sklo sprchové zástěny bude vždy zářit bez jakýchkoliv pruhů nebo skvrn. Snadné údržbě napomáhají i chytré „vychytávky“ u sprchových zástěn SanSwiss – na vnitřní straně skla zapuštěné panty či praktický odklopný systém dveří pro snadné čištění. Je to výjimečný komfort a pohodlí, které každý ocení.

Dekory pro sprchové sklo

Sklo je velmi vznešený materiál, takže skleněný sprchový kout může pokaždé vypadat jinak. Základním rozdílem jsou skleněné tabule, které mohou být průhledné, hladké, matné nebo vzorované. Nejčastější volbou je hladké, průhledné tvrzené sklo. Je univerzální, elegantní a moderní. Umožňuje vizuálně zvětšit koupelnu a navozuje dojem prostornosti. Dalším zajímavým řešením je hedvábná obrazovka a vzory lze přizpůsobit designu koupelny. Taková výzdoba jistě dodá prostoru jedinečný nádech.

Stačí se podívat na nabídku SanSwiss, kde můžete vidět množství skleněných možností. Právě sprchové sklo nejvíce ovlivňuje vzhled celé sprchové zástěny. SanSwiss chce však co nejvíce vyhovět potřebám zákazníků a můžete si tak vybrat nejen typ a vzor skla, ale také barvy profilů. K dispozici je několik základních i speciálních barev.
Prohlédněte si všechny blogy