Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Jaké sprchové sedátko vybrat do sprchy?

leden 2022
Bílé sprchové sedátkoSprchový kout je jedním ze základních prvků každé koupelny. Ušetří spoustu místa. Navíc lidem, kteří mají problémy s pohybem, poskytuje větší pohodlí než vana. Pro zvýšení komfortu můžete přemýšlet nad sedátkem. Jaká sedátka do sprchy se doporučují?

Sedátka do sprchy byla donedávna spojována především s koupelnami pro osoby se zdravotním postižením. Dnes je vše jinak a stále více lidí toto řešení oceňuje. Pro koho je sedátko do sprchy ideální a jaká existují sedátka?

obsah
  1. Komu je sedátko do sprchy prospěšné?
  2. Sedátka do sprchy – z čeho můžeme vybírat?
  3. Sprchová sedátka v sortimentu společnosti SanSwiss

Komu je sedátko do sprchy prospěšné?

Sedátko do sprchy je neocenitelnou podporou především pro osoby se zdravotním postižením. Ve sprše se nemusí bát, že spadnou nebo že nebudou mít dostatek síly se osprchovat. Mohou se posadit a umýt se v bezpečnějších podmínkách. Sprchová sedátka jsou užitečná do koupelny starších osob nebo pro rodiny s malými dětmi. Je to také skvělá volba pro ty, kteří mají rádi dlouhé sprchování – pohodlné sedátko do sprchy Vám umožní ještě více relaxovat.

Sedátka do sprchy – z čeho můžeme vybírat?

Není pochyb o tom, že sprchová sedátka jsou pohodlná. Při výběru správného sedátka pro Vaši koupelnu byste měli především zkontrolovat jeho pevnost a maximální zatížení. Nástěnné sedátko do sprchy musí poskytovat bezpečnost pro osoby různých hmotností. Důležitý je také jeho materiál, protože sedátko musí působit příjemně. Nejčastěji se dají sehnat sedátka z plastu, ale existují i modely z exotického dřeva odolného proti vlhkosti – v tomto případě však musíte počítat s vyšší cenou. Někteří lidé volí sedátka s keramickým obkladem a obvykle jsou tato sedátka opatřena stejnými obklady, jaké byly použity u sprchového koutu. Takto působí diskrétně a nenápadně. Nechybí ani kamenná sedátka, ale ačkoliv vypadají hezky, mohou být studená, a proto působí lehce nepříjemným dojmem.

Sprchová sedátka v sortimentu společnosti SanSwiss

Sklopné sedátko do sprchy je skvělou volbou. V případě potřeby se dá snadno složit, když se nepoužívá, nezabere místo. Sprchová sedátka od SanSwiss jsou přesně taková. Svou konstrukcí splňují lékařské normy, jsou tedy vhodnými sedátky do sprchy pro osoby se zdravotním postižením. Jejich nosnost je až 120 kg a po složení přilnou ke stěně. Jsou k dispozici ve dvou barevných variantách, v tmavě šedé a bílé, které umožňují sladit sprchové sedátko s vaničkou nebo s barvou keramických obkladů.

Co jiného než sprchové sedátko?

Tradiční sedátka používaná uvnitř sprchových koutů se montují na stěnu. Někteří lidé se obávají, že vrtání do dlaždic je může poškodit a prostor uvnitř sprchové zástěny již nebude vypadat dobře. Stejné pochybnosti mohou mít lidé, kteří na jednu stranu o tomto řešení uvažují, na druhou stranu nejsou zcela přesvědčeni. A právě tehdy se vyplatí rozhodnout se například pro sprchovou stoličku. Je to skvělá volba do každé koupelny, kde z jakéhokoli důvodu není možné instalovat sedátko nebo lavici nebo má být sedátko dočasné. Tento typ stoličky má pevnou, obvykle ocelovou nebo hliníkovou konstrukci a také protiskluzové nohy, takže se nemusíte bát, že by se pohnula či poškrábala sprchová vanička. Podle Vašich potřeb lze zvolit stoličku s pevnou nebo nastavitelnou výškou. Pro osoby se zdravotním postižením se doporučují speciální židle s tvarovaným sedákem a opěradlem.
Prohlédněte si všechny blogy