Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Jak vybrat skříňku pod umyvadlo do Vaší koupelny?

září 2022
Dřevěná skříňka pod umyvadlo Mnoho domácností má malou koupelnu. V takových případech potřebujete dobře promyslet uspořádání prostoru. Můžete, například, využít prostor pod umyvadlem jako praktickou skříňku.

Skříňka pod umyvadlem je jedním z kousků nábytku, který musíte mít. Jedinou výjimkou je uspořádání, kde si zvolíte volně stojící umyvadlo – v tomto případě skříňka pod umyvadlem nepřichází v úvahu. Výběrem správného modelu umyvadla získáte nejen funkční kus nábytku, ale i něco, co bude dekorací. V této kategorii existuje mnoho variant, ale kterou z nich byste měli zvolit?

Skříňka pod umyvadlem – na co myslet?

Jedna z nejdůležitějších věcí, kterou je třeba mít na paměti, je, že koupelna má specifické mikroklima a vysokou vlhkost vzduchu, a ne každý materiál je k tomu vhodný. Koupelnová skříňka pod umyvadlem musí být vyrobena z voděodolného materiálu, jinak se začne deformovat a už nebude vypadat dobře.

Druhou důležitou věcí je, jakou funkci by měla skříňka pod umyvadlo mít. Pokud se staráte o to, abyste měli věci v koupelně v pořádku a nejste si jistí, kde budete skladovat drobné předměty, jako jsou kosmetické výrobky, pak bude dobrým nápadem mít skříňku pod umyvadlem. Na druhou stranu, pokud chcete mít vše po ruce a máte nápad, jak zajímavým způsobem používat košíky a organizéry, pak bude skvělou volbou model s volně přístupnými poličkami. Zajímavou variantou je také koš na prádlo pod umyvadlem, protože potřebujete mít koš v koupelně, ale někdy tam není dost místa. Je tu také otázka estetiky, takže takové řešení může být prostě dokonalé.

Další otázkou je velikost. Nábytek je třeba zvolit v závislosti na velikosti koupelny, ale i v malé koupelně s malým umyvadlem by se měla vejít úzká podumyvadlová skříňka. Standardním modelem je 50cm umyvadlová skříňka, ale jsou i větší, například, široká až 80 cm.
Jak vybrat skříňku pod umyvadlo do Vaší koupelny?

Skříňka pod umyvadlem – volně stojící nebo instalovaná na zeď?

Jedním z dilemat je otázka, zda je lepší mít skříňku volně stojící pod umyvadlem nebo instalovanou na zeď. V prvním případě tato skříňka stojí přímo na podlaze. Některé výhody spočívají v tom, že není třeba ji montovat a existuje zde široká škála návrhů. Nevýhodou je omezený výběr její výšky, pokud se nejedná o skříňku pod umyvadlo na zakázku. Musíte myslet i na stírání podlahy. Za tímto účelem je dobré udělat trochu větší mezeru od stěny, pokud je v rohu koupelny vana nebo sprchový kout. Dobrou volbou je v tomto případě podumyvadlová skříňka na nožičkách, protože se pak se stíracím mopem snáze dostanete do všech koutů a skulin.
Mnoho lidí se zajímá o nástěnné podumyvadlové skříňky. Taková skříňka je připevněná ke stěně, takže instalace je složitější než v předchozím případě a v některých koupelnách může být vrtání do zdi problematické. To jsou jediné nevýhody této varianty. Určitě tuto skříňku oceníte při čištění – snadno umyjete prostor pod ní i vedle ní. Kromě toho lze tuto stylovou skříňku snadno nastavit z hlediska výšky podle Vašich potřeb.

Podumyvadlová skříňka a designové styly

S tolika různými modely, které jsou k dispozici od výrobců, si můžete vybrat takový, který nejen splní Vaše očekávání z hlediska funkčnosti, ale zároveň dokonale doplní uspořádání. Pokud máte zájem o skříňku ve stylu loft, pak bude dobrá nástěnná varianta. V současném a industriálním stylu je kladen důraz na minimalismus, hospodárnost a geometrii, takže perfektní skříňka pod umyvadlo bude jednoduchá a s hladkými detaily.

Na druhé straně, pokud je koupelna ve stylu glamour, pak je důležitý lesk. Interiér by měl být elegantní a moderní. V glamour stylu by měla mít skříňka lesklé lakované detaily a ideální barvou je bílá, černé a lahvově zelená, jelikož jsou elegantní a dobře fungují se zlatou, která je v tomto stylu opravdu oblíbená.

Skříňka pod umyvadlo v retro koupelně naopak znamená jít směrem k modelům s klasickým designem. Takové skříňky budou mít nožičky a často ozdobný frézovaná vzor. Dřevo zde bude velmi dobře fungovat, ať už v přirozeném odstínu nebo bíle natřené. Ta bude vypadat opravdu hezky ve stylu Provence. Navíc skříňka, v níž se k výrobě používá dřevo, vnáší do místnosti příjemnou a vřelou atmosféru.
Prohlédněte si všechny blogy