Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Industriální sprchové zástěny - co zvolit?

červen 2020
Chladný, strohý industriální styl je jedním ze silných trendů po celá léta. Lofty vznikly z nutnosti - lidé s omezenými zdroji začali žít v bývalých továrnách, skladech a montážních závodech a co nejvíce je přeměňují v interiéry příjemné pro bydlení. Výhodou loftů vždy bylo hodně prostoru, ale chyběly jim jasně označené pokoje, jako jsou kuchyň nebo koupelna. V koupelně byly výsledkem odkryté trubky na stěnách, skleněné stěny oddělující sprchu od zbytku místnosti a minimalistické osvětlení – to často tvořila žárovka visící na kabelu.

V dnešní době jsou interiéry v industriálním stylu volbou, nikoli nutností - ale o to důležitější je vědět, jak docílit autentického vzhledu.
Industriální sprchové zástěny - co zvolit?

Jaký druh interiéru pro průmyslové sprchové kouty

Nelze popřít, že nejlepší interiér bude prostorný. Pokud jste právě ve fázi projektování domu, zvažte kombinaci hlavní ložnice s koupelnou - odstranění stěn otevře prostor a umožní vám vytvořit dobrou imitaci podkroví. Podkroví domu může být perfektní volbou pro takový prostor. V našem Průvodci  podkrovní koupelnou najdete mnoho nápadů. Pokud však nemůžete ve svém geometrickém plánu provést žádné změny a už je rozhodnuto o rozvržení koupelny, přemýšlejte o tom, jak zdůraznit půdní, průmyslový vzhled. Dobrým nápadem je jedna cihlová zeď nebo betonová podlaha.
SanSwiss nabízí velký výběr klasických i Walk-In sprchových zástěn, které dokonale ladí s tímto stylem interiéru. Obzvláště doporučujeme kolekce EASY BLACK LINE a CADURA BLACK LINE a stojí za to se také podívat na kolekci TOP-LINE S BLACK LINE.

Průmyslové sprchové kouty: jaké detaily?

Namísto úhledných lustrů doporučujeme závěsné žárovky, nástěnná svítidla pro osvětlení dílny (najdete je v každém obchodě s nábytkem) a pro skladování kosmetiky, ručníků apod. - barové police. Pokud se ve vašem okolí nějaká kancelář nebo garáž zbavuje starého nábytku, hledejte kovové kartotéky na dokumenty nebo nářadí - natřené lesklou černou barvou je lze použít jako toaletní stolek.

Industriální sprchové kouty v malé koupelně

Ne všechny koupelny jsou prostorné, ale i malou plochu můžete uspořádat v průmyslovém stylu. Bílé stěny a podlahy, sprchový kout s černými profily, minimum dekorací, osvětlení ve tvaru LED pásky - to může fungovat!
Prohlédněte si všechny blogy