Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Doplňky a dekorace do koupelny

červenec 2022
Doplňky a dekorace do koupelnyErgonomie a funkčnost jsou při plánování koupelny důležité. Vzhledem k tomu, že koupelna bývá obvykle spíše menší, množství předmětů je v ní omezeno. Díky tomu je v koupelně pořádek. Tento přístup je správný. Interiér však nesmí postrádat „výraz“ a nesmí působit nezařízeně. Mnohdy koupelně něco chybí. Dekorace! Nemusí zabírat mnoho místa, aby zcela změnily charakter koupelny.

Designéři již řadu let zdůrazňují, že dekorace mají v interiéru důležitou roli – doplňují celkový prostor, dodávají místnosti rozmanitost a svěží pocit. Vliv dekorace na celkové pojetí interiéru pochopíme tak, že jednoduše vyměníme některé z nich, aby uspořádání místnosti vypadalo jinak. Dekorace jsou důležité v každé místnosti včetně koupelny. Jaké dekorace do koupelny jsou nejvhodnější?

obsah
  1. Dekorace na zeď koupelny
  2. Co takhle nástěnné police?
  3. Okenní parapet – perfektní místo pro postavení dekorací
  4. Koupelnové bedýnky jako dekorace

Dekorace na zeď koupelny

Pojem dekorace je velmi široký. I když na koupelnových poličkách není volné místo, stále je prostor v koupelně něco změnit. Nástěnné dekorace do koupelen jsou dobrou volbou. Výběr je zde široký, zaleží na stylu koupelny a také na Vašem vkusu a očekávání. Nejjednodušším řešením jsou keramické obklady; překvapí Vás, v kolika vzorech a barvách jsou k dispozici. Jsou odolné, trvanlivé a neabsorbují vlhkost. Stěna s šestihrannými nebo arabeskovými dlaždicemi upoutá pozornost každého.

Další variantou je dřevo. Jedná se o přírodní materiál, který vnese do každého interiéru příjemnou, hřejivou atmosféru. Nevýhodou je, že dřevo je poměrně drahé a ne každý druh dřeva lze použít v koupelně. Dřevo je náchylné k nasávání vody, proto je důležité jeho povrch správně chránit.

Kromě výše zmíněných nápadů skvěle poslouží i nástěnné malby a obrazy. Například krásná přímořská krajina nebo lesy zpříjemní každodenní rutinu péče o tělo a pleť.
Doplňky a dekorace do koupelny

Co takhle nástěnné police?

Pokud má Vaše koupelna volné místo na zdi, pak místo obrazů můžete zavěsit na zeď praktickou poličku. Nemusí být široká a zabírat hodně místa, aby vylepšila vzhled interiéru. Jaké dekorace lze umístit na poličku? Můžete sáhnout po květinových vázách, figurkách, nádobách, miskách, ale třeba i malém květináči. Cokoli, co by se dalo umístit i na parapet, bude vypadat dobře.

Okenní parapet – perfektní místo pro postavení dekorací

Zmíněné parapety dávají velké možnosti uspořádání koupelny. Pokud má koupelnové okno parapet, měli byste investovat trochu času do jeho zdobení. Podle toho, jak je parapet široký, tam umístíte různé koupelnové dekorace. Můžete na něj vysázet rostliny v květináčích, které potěší nejen oko, ale také mohou vykonávat další funkce; více na toto téma najdete v článku „Rostliny v koupelně“. A to není vše, parapet je místem, kam můžete umístit volně stojící dekorace. Stylovým květináčům budou skvělou společností svíčky, lucerny a figurky.

V malých koupelnách, kde je každý centimetr cenný, mohou koupelnové dekorace na parapetech plnit praktickou funkci. Tento cenný prostor můžete využít pro kosmetické produkty – nikoli volně rozházené – místo toho umístěné v elegantním košíku nebo úložném boxu.

Koupelnové bedýnky jako dekorace

Investice do správných koupelnových úložných bedýnek je dalším způsobem, jak propojit funkčnost a estetiku. Dávkovač mýdla, mýdlenka nebo dokonce nádobka na toaletní papír jsou nezbytností v každé koupelně. Vzhledem k tomu, kolik modelů této kategorie je dnes na trhu k dispozici, měli byste je považovat i za koupelnové dekorace. Existují různé barevné varianty a materiály, z kterých jsou dekorace vyrobeny. Akryl, sklo, chrom a dokonce i dřevo dokážou změnit atmosféru interiéru a stejně tak byste se měli dívat i na další předměty a vybavení koupelny. Ozdobou může být například pletený proutěný koš na prádlo, stejně jako elegantní sprchový kout nebo vanová zástěna instalovaná na vanu.
Doplňky a dekorace do koupelny

Koupelnové dekorace a koupelnový design

Koupelnové dekorace, které si vyberete, mohou koupelnu buď zatraktivnit, nebo mohou naopak vypadat špatně a kýčovitě. Základem je vybrat množství dekorací do prostoru, který máte, a vybrat je tak, aby dokonale ladily se stylem aranžmá a barvami, které v koupelně máte. Zadáním hlavní barvy a tématu koupelny si můžeme být jisti, že všechny prvky dekoru jsou konzistentní. Zde jsou nějaké příklady.
Dřevěné koupelnové doplňky budou skvěle fungovat se skandinávským designem . Můžete je použít i v retro nebo současném stylu. Zdokonalí i industriální koupelnu. Dřevo je univerzální a dobře se kombinuje se všemi barvami a materiály.

Jaké doplňky zvolit do koupelny v glam stylu? Glam styl znamená šik, eleganci a lesk, takže byste se měli rozhodnout pro nápadné koupelnové doplňky. Tento druh stylů se obvykle zaměřuje na takové barvy, jako je černá nebo bílá, a může být doplněn zlatou a stříbrnou. Z tohoto důvodu budou mít zlaté koupelnové doplňky úspěch: zlatá váza, dávkovač mýdla nebo umyvadlová baterie dodají prostoru ten správný výraz. Stejně tak můžete investovat do černých koupelnových doplňků, které jsou také velmi elegantní.
Prohlédněte si všechny blogy