Cookies
Potvrdit moje volby
Povolit vše

Zamítnout vše

Jaká sprchová zástěna se bude snadno čistit?

červenec 2020
I ta nejkrásnější koupelna svůj pěkný vzhled ztrácí, když jsou všude nečistoty a usazeniny od vody, mýdla a šamponů. Naneštěstí málokoho uklízení baví. Proto stojí za to vybrat sprchový kout, který je už od začátku navržen tak, aby se snadno čistil.

Snadno čistitelné sprchové zástěny: design

Mezi místa, která se špatně čistí kvůli vlhkosti, vodnímu kameni, částečkám prachu a zbytkům kosmetických přípravků patří těžko dosažitelná místa sprchového koutu – například spoje profilů, pojezdová kolečka u posuvných dveří a také spoje těsnění. Míra usazování vodního kamene záleží také na tvrdosti vody. Je-li to možné, stojí za to zvolit sprchovou zástěnu typu walk-in. Společnost SanSwiss nabízí desítky modelů v různých produktových řadách. Tyto sprchové zástěny jsou navíc vybaveny celou řadou funkčních řešení usnadňujících čistění. Posuvné dveře mají systém odklápění, u křídlových dveří jsou panty zapuštěné na vnitřní straně skla, takže se z nich voda otírá jednoduše stěrkou.
Jaká sprchová zástěna se bude snadno čistit?

Snadno čistitelné sprchové zástěny: sklo a dekory

Dalším možným problémem je samotná velká plocha skla, která k jakémukoli sprchovému koutu přirozeně patří. Zde se velmi snadno tvoří různé šmouhy a otisky. Řešením je zvolit sklo s dekorem – mohou to být různé vzory jako kapičky, čtverečky, vertikální linie, mřížka nebo dokonce vzor proplétajících se větví stromu. Všechny dostupné varianty skel a profilů SanSwiss najdete zde. Kromě toho stojí za zmínku, že povrch skla je opatřen trvalou polymerovou úpravou Aquaperle, která předchází vytváření nánosů vodního kamene a usnadňuje tak údržbu sprchového koutu.

Snadno čistitelné sprchové zástěny: čisticí prostředky

Ačkoli na trhu existují desítky přípravků, pamatujte na to, že mohou povrch skla chemicky poškodit či poškrábat. Přípravky na sklo jsou mnohem lepší volbou, ale ani tak nemusí být pro zvolenou sprchovou zástěnu optimální. Pro sprchové zástěny SanSwiss a jejich antiplakovou úpravu Aquaperle jsme vytvořili sérii čisticích a pečujících prostředků. Jejich popis najdete v sekci Podpora a technologie.
Prohlédněte si všechny blogy